CHAMPIONSHIP

Pregled 5. kroga Championshipa

Za nami je zelo zanimiv peti krog!


V petek smo na Riverside Stadionu videli derbi kroga, ”Baggiesi” so gostovali pri drugouvrščeni ekipi Championshipa. WBA je po zadetku branilca Middlesbrougha Dasniela Ayale v 92. minuti ostal praznih rok in ostaja pri sedmih točkah.

V soboto sta prvič v novi sezoni do zmage prišla Stoke City in QPR, ki se je v zadnjih dneh močno okrepil in na posojo iz Premier Lige pripeljal dva napadalca Hemeda (strelca za zmago/Brighton) in Nakhija Wellsa (Burnley).

QPR po zadetku novinca Hemeda do prve zmage. vir: QPR Twitter
QPR po zadetku novinca Hemeda do prve zmage. vir: QPR Twitter

Do šele druge točke v sezoni je prišel Reading, ki je po zadetku Sama Baldocka v sodniškem dodatku iz 11-metrovke iz Villa Parka ”ukradel” točko. Med tednom je nove moči dobila tudi Aston Villa, ki je seveda na posojo pripeljala Anwarja El-Ghazija in Yannicka Bolasija.

Prvič v sezoni 2018/19 je poraz zabeležil Swansea City, iz Libertyja je zmago odnesel Bristol City.

Nič novega pri Leedsu, Marcelo Bielsa je svoje varovance povedel do nove že četrte zmage, tokrat je ”padel” Norwich City. Ekipa iz Ellan Roada je po petih krogih trdno na vrhu lestvice.

Zadnja tekma petega kroga je bila odigrana v Rotherhamu, kjer je domača ekipa premagala Millwall in prišla do svoje šeste točke v novi sezoni.

Šesti krog je na sporedu naslednji vikend, večina ekip iz Championshipa (vsi, ki so napredovali v prvem krogu) bodo namreč v torek in sredo odigrali drugi krog EFL Pokala, v katerem bo tudi trinajst Premierligašev (vsi, ki ne nastopajo v evropi).

vir: EFL Twitter
vir: EFL Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]