TOTTENHAM

Bledi Tottenham izpadel iz Lige Prvakov

Nogometaši Tottenhama so izgubili tudi na drugi tekmi osmine finala Lige Prvakov in zopet neuspeli zatresti mreže Leipziga, slednji pa so Huga Llorisa premagali kar trikrat.


Prvi polčas je bil popolnoma v znamenju domačih nogometašev, ki so že v uvodnih dvajsetih minutah dvakrat zatresli mrežo Tottenhama. Obakrat je bil strelec kapetan Marcel Sabitzer. Pri prvem mu je lepo priložnost pripravil Timo Werner in Sabitzer je ponujeno izkoristil in z roba kazenskega prostora premagal Llorisa. Pri drugem pa je levji delež opravil branilec Angelino, čigar predložek je preletel tudi gostujočega vratarja in Sabitzerju ni bilo težko zadeti z glavo. Še prej je zadel tudi Timo Werner, a bil v prepovedanem položaju. Edino pravo priložnost je imel Tottenham v zaključku polčasa, ko je natančno meril Giovani Lo Celso, a se je izkazal domači vratar in strel obranil.

Drugi polčas je potekal bolj umirjeno, Leipzig gostom ni dovolil lahkega dostopa do svojega kazenskega prostora in zopet gostom dovolil le eno pravo priložnost, ki jo je zapravil Dele Alli v 75. minuti, ko je z volejem meril po sredini vrat, naravnost v domačega vratarja, ki je strel obranil. V zaključku tekme je sledila kazen za Spurse, saj je na rezultat povečal Emil Forsberg. Šved je bil na pravem mestu ob pravem času in pospravil odbitek ter postavil končni rezultat 3:0 za domače in skupno kar 4:0 za RB Leipzig.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]