LIVERPOOL

Liverpool na Anfieldu po napredovanje

Na prvi tekmi osmine finala je Liverpool v Madridu proti Atleticu izgubil z 1:0 in načel prvega od treh porazov na zadnjih petih tekmah.


Liverpool na domačem terenu proti španskim predstavnikom v Evropskih tekmovanjih nima najboljšega izkupička, saj so na osemnajstih tekmah le šestkrat zmagali, sedemkrat remizirali in petkrat izgubili, a na zadnjih šestih zmagali štirikrat. Danes Redsi potrebujejo zmago z dvema zadetkoma prdnosti, saj v gosteh niso zabili gola, če pa nocoj Atletico zadane se zaradi zadetkov v gosteh le ta šteje dvojno. Jurgen Klopp je potrdil, da bo za obračun že pripravljen tudi kapetan Jordan Henderson, ki so ga Redsi precej pogrešali med odsotnostjo.

Atletico Madrid v domačem prvenstvu zaseda šele šesto mesto, a le dve točki zaostaja za tretjim mestom, na katerem je trenutno Sevilla s 47 točkami. Atleti so neporaženi že zadnjih šest tekem, dosegli so tri zmage in trikrat remizirali, nazadnje pa izgubili proti Real Madridu v mestnem derbiju na Santiagu Bernabeu. Nazadnje, ko sta se Liverpool in Atletico srečala v izločilnih bojih so bili v polfinalu Lige Europa leta 2010 uspešnejši slednji in kasneje tudi osvojili omenjeno tekmovanje.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]