OSTALI KLUBI

Svetovni zvezdnik se zanima za nakup Newcastle Uniteda

Navijači Newcastle Uniteda si želijo novih lastnikov kluba, saj pod trenutnim vodstvom niso zadovoljni.


Bivša boksarska superzvezda Floyd Mayweather je namignil, da se zanima za nakup nogometnega kluba Newcastle United. Mayweather se je od boksarske kariere poslovil brez enega samega poraza in z osvojenimi svetovnimi naslovi v petih različnih kategorijah. Za vikend pa je bil v okolici Newcastla, kjer je bil del oddaje, ki se je snemala v 02 City Hallu, in spotoma namignil prevzem kluba, ki trenutno zaseda 13. mesto v Premier ligi.

43-letnik z vzdevkom “Money”, ki ga je dobil s svojimi zaslužki tekom kariere, v kateri je premagal imena kot so Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Manny Pacquiao in Canelo Alvarez, je multimilionar in pogosto svoje premoženje prikazuje na socialnih omrežjih. Po dvajsetletni boksarski karieri se Mayweather obrača proti nogometu. V nedavnem intervjuju ga je poleg boksa voditelj Steve Wraith povprašal tudi o Srakah, na kar je Mayweather odvrnil, da je Newcastle United neverjeten klub ter če ljudje želijo, da ga kupi, naj mu to sporočijo.

Zadnjih 13 let je Newcastle United v lasti poslovneža Mika Ashleyja, ki je prav tako predsednik verige športnih trgovin Sports Direct. Ashley je vreden skoraj dve milijardi angleških funtov, ki je Newcastle Unitedov večinski delež kupil za dobrih 55 milijonov funtov, kluba pa je v njegovem predsetstvu dvakrat izpadel iz Premier lige. Pred leti je Mike Ashley zatrdil, da obžaluje nakup kluba, a vseeno vztrajal pri vodenju kluba, saj mu je nakup pomenil veliko obvezo, do navijačev in igralcev kluba.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]