CHELSEA

Cesc Fabregas petdesetič

Katalonski zvezdnik je včeraj na svoji 342. tekmi v Premier League zabil petdeseti gol. Postal je tretji španski reprezentant, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Družbo mu delata Fernando Torres in Diego Costa, oba za razliko od Fabregasa napadalca. Vsi trije pa so (vsaj določeno obdobje) nosili dres Chelseaja, ki že vrsto let okrepitve rad išče na Iberskem polotoku.


cesc
Vir: The Sun

Otoška era Cesca Fabregasa sega v daljno leto 2003, ko ga je pri rosnih šestnajstih letih v akademijo Arsenala zvabil Arsene Wenger. Slednjega je tako navdušil, da mu je že naslednje leto namenil veliko vlogo v četi topničarjev. Debi v Premier ligi je vknjižil 15. avgusta 2004 na prvi tekmi sezone, takoj v začetni enajsterici. Prvega od petdesetih golov je zabil že čez deset dni, ko je zatresel mrežo Blackburna. Družbo na zelenici so mu delala imena kot so Thierry Henry, Jens Lehmann in ostali člani Arsenalove zlate zasedbe, ki je sezono poprej Premier ligo osvojila brez enega samega poraza.

Imel je velike učitelje, a z izjemo FA pokala leta 2005 z Arsenalom ni osvajal lovorik. Prav to je bil eden izmed glavnih razlogov za prestop v Barcelono. Kot izgubljeni sin se je na Camp Nou vrnil pompozno, a se v četi katalonskega ponosa ni pretirano znašel, tako da se je leta 2014 ponovno preselil v London. Toda oblekel je dres Chelseaja, Arsenalovega mestnega rivala, s čimer si je prislužil nemalo sovražnikov med privrženci iz rdečega dela britanske prestolnice.

Na neodobravanje se ni oziral, v prvi sezoni na Stamford Bridgeu je fasciniral z 19 asistencami, ki jim je dodal tri gole. Modri so na krilih sijajne naveze Fabregas-Costa gladko osvojili prvenstvo. Sledila je slabša sezona, menjava stratega in ponovni pohod na vrh Anglije. Tudi letos gre modrim slabo in bodo najverjetneje menjali trenerja. Se bo zgodovina ponovila?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]