OSTALE NOVICE

Pred 36. krogom v Premier ligi

Urgenca je spodaj


Že lep čas se zavzemamo, da bi statusno ogroženi klubi zares in predano prevzeli napisana in izgovorjena komentatorska priporočila, ki gredo navadno tako: “To je vaša zadnja priložnost. Trud bo poplačan, ne dovolite, da vas zlomi nasprotnik, ne dovolite, da vas izda bolečnina v križu. Mah!?” Najbolj neposlušna Stoke City in Southampton sta nas ignorirala. Ostali tam spodaj pa tudi niso bili kaj prida. Morda bodo tokrat.

Toda 36. krog ni le tisti vrtninec, ki bo v Championship potegnil še enega, morda pa že kar dva. Mourinho in Sanchez imata za Wengerja posebno darilo za zasluge, najbolj zgodnji v igri pa bo še vedno premalo slavni Liverpool.

vir: FootballDrug
vir: FootballDrug

Stoke City na Anfieldu po vseh logikah in horoskopih nima nikakršnih šans. Računa lahko le na svoji sezonski zaključni partiji, to je na majska spopada s Crystal Palaceom in Swanseajem. Edino kar Stoke to soboto opoldne še stori, je uporaba grobjanske metode. Zategadelj bi bilo pametno, da bi Jürgen Klopp poskrbel, da bi kosti, ligamenti in mišične vezi v nogah njegovih ključnih igralcev ne bi bile izpostavljene prevelikemu riziku.

Pred izpadom rešeni – pa čeprav še ne dokončno-Brighton bi v Burnleyju lahko presenetil-z najbolj masivno ključavnico! Remi za domače ne bi bila nerodnost, za goste pa bi bil ta kot ena veličastna zmagovalna poetičnost.

Na tekmo Crystal Palace-Leicester City sem namenjen s preprostim ciljem. To je preverba stopnje občasnega hrupa na Selhurst Parku in njegovi okolici. Računam namreč s tem, da bo ta ključni faktor ob osvojitivi najbolj dragocenih treh točk za domače v zadnjem obdobju. Jamie Vardy bi dvanajstega člana domačega moštva z enim zadetkom nemaral lahko utrišal. Toda res samo z enim, samo enkrat. Večkrat pa najbrž ne.

Lepo in obenem zadnjo realno priložnost za odrešitveno zmago ima tudi Huddersfield. Letošnji Everton se zdi za ta scenarij še kar prikladen nasprotnik. Kasneje Huddersfiled čakajo trije masivneži v vrsti (Manchester City, Chelsea in Arsenal)

Brez naslova
vir: Twitter

West Brom bo na gostovanju v Newcastleu po vsej verjetnosti po grbi dobil še enkrat. Nenazadnje bo to zadnja tekma, ki jo bo četa trenerja Rafaela Beniteza v tej sezoni odigrala na domačem travniku. Zatorej bi se spodobilo, da veselo zmaga in po koncu prav enako veselo maha v pozdrav zadovoljnim navijačem.

Super-derbi južne angleške obale bo super edino, če ga v svojo korist prevesi Southampton. Ker domačim nato na koledarju preostanejo še tri tekme, se zdijo možnosti za njihov pobeg iz pekla takorekoč v zadnji minuti še vedno odprte. Zagotovo se na stadionu St.Mary’s obeta edinstven spektakel – s spektakularnim dvigom ali pač spektakularnim padcem ob koncu.

Swansea v soboto pozno popoldne gosti Chelsea. Tudi na tem srečanju so vse rezultatske odprte. A spet. Gostitelji glede uspešnosti ulova tako željene rešilne bilke precej bolj računajo na zadnjih dveh obračunih – v Bournemouthu in nato doma proti Southamptonu. Še vedno torej ni za pozabo opcija, da bomo na zadnji prvenstveni dan gledali tekmo, ki bo odločala o premierligaški usodi dveh, ki jim poslušnost pri zgoraj omenjenih priporočilih v zadnjih tednih ni bila dana.

Ker je izposojen pri Manchester Ciyju vratar Joe Hart ne bo smel nastopiti na nedeljski tekmi na London Stadiumu. West Ham se točke ali česarkoli več seveda ne bi branil. Vseeno pa se zdi, da za dosego teh še najbolj primerna njihova zadnja predstava, saj se v tistem poslednjem krogu Westhamovci doma udarijo z Evertonom. Spremljajte tudi moja nedeljska oglašanja iz westhamovskega gnezda, ki ga obišče prvak Manchester City.

vir: Goal.com
vir: Goal.com

Kapetanova napaka je botrovala neskončno slabi volji Arsenalovih igralcev po četrtkovem prvem polfinalnem merjenju moči proti Oblakovemu Atleticu. Arsenal je v gosteh še zlasti to pomlad zelo slab. V takih okoliščinah pa bosta Jose Mourinho ob igrišču in Alexis Sanchez na njem Arseneu Wengerju z navdušenjem zaželela vse najboljše – v krajih in časih in četrtih dimenzijah, ki s Premier ligo nimajo nič skupnega, kakopak.

V ponedeljk zvečer bo formalni domačin Tottenham. A ker je njihov izposojeni Wembley v resnici praktično v Watfordu, bo tudi ta nogometna zabava rahlo posebna. V primeru, da bi Chelsea v soboto premagal Swansea, bi se Tottenhamu za ohranitev dragocenega četrtega mesta na lestvici spet zelo mudilo. Če.

Brezpogonjo uživajte ob spremljanju tekme 36.kroga v Premier ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]