CHELSEA

Charly Musonda: Chelseajev izgubljeni čudežni deček

22-letnik je nekoč veljal za enega izmed vzhajajočih zvezdnikov svetovnega nogometa. A do sedaj mladi Musonda še vedno ni prodrl do samega vrha. Kaj je šlo do tega trenutka narobe?


Ko se je zaključila sezona 2015/2016, je velik del nogometne javnosti govoril o takrat 19-letnemu Charlyju Musondi. Fant, ki je prvič zablestel v mlajših selekcijah Chelseaja, je v tisti sezoni kot posojen igralec igral za Real Betis in tam v 16 nastopih dosegel tudi en zadetek. Čeprav ni dosegel velikega števila zadetkov, pa je navdušil s svojimi izjemnimi preigravanji in nogometna javnost ga je začela primerjati celo s tedanjim zvezdnikom belega baleta Cristianom Ronaldom. Ponudbe so letele z vseh strani. Pritegnil je zanimanje Real Madrida, Arsenala, Manchester Uniteda in pa Manchester Cityja. Chelsea pa ga ni imel namena prodati in ga je poslal na še eno posojo na Iberski polotok; spet k Betisu.

Takrat pa se je zgodba začela močno zapletati. Slaba forma je po pol sezone vodila do povratka v Chelsea, kjer do konce sezone 2016/2017 ni zbral nastopa, v naslednji sezoni pa jih je zbral samo sedem. Svoj delež so dodale tudi neprestane težave s kolenom. To je vodilo do še ene posoje, tokrat 18-mesečne k Celticu, katerega je takrat vodil sedanji trener Leicesterja Brendan Rodgers. Ta je z njim imel ogromne načrte, vendar pa so se le-ti izjalovili in Musonda se je po štirih nastopih za škotske prvake vrnil nazaj k modrim iz Londona.

Minulo sezono je Musonda preživel na posoji pri ‘Chelseajevi B ekipi’ Vitesseju iz Arnhema, kjer pa spet praktično ni odigral minute, tokrat zaradi še ene poškodbe kolena, ki ga je izven zelenic postavila za celo sezono.  Tudi to sezono bo preživel pri Vitesseju, tokrat je odločen, da bo dokazal iz kakšnega testa je. “Moj cilj je spet zaigrati za Chelsea. Ne zanima me, kaj si mislijo ostali,” je nedavno dejal Belgijec.

Ali mu bo končno uspelo unovčiti svoj ogromen potencial? To bo povedal samo čas …

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 5 Povprečje: 4.2]