CHELSEA

Frank Lampard kontaktiral Mertensa

Frank Lampard je stopil v stik z Napolijevim najboljšim strelcem vseh časov, Driesom Mertensom, glede prestopa na Stamford Bridge.


Trener Chelseaja Frank Lampard ni uspel januarja na Stamford Bridge pripeljati okrepitve, čeprav je bil to prvi prestopni rok v katerem so Londončani zopet smeli nakupovati, saj so bili prej kaznovani. Že v januarskem prestopnem roku je Lampard predvsem iskal okrepitve v napadu in enako velja za poletni prestopni rok. Chelsea se je že uradno dogovoril za 40 milijonski prihod Hakima Ziyecha iz Ajaxa, naslednja misija Franka Lamparda pa je prihod Driesa Mertensa, ki bo poleti postal prosti igralec. Lampard je že vzpostavil stik z Mertensom, ki z Napolijem (še) ni podaljšal sodelovanja, glede njegove nagnjenosti k prihodu v London.

Belgijec šteje 32 let in se še ni odločil glede svoje prihodnosti v Neaplju, a trenutna pogodba mu poleti poteče in takrat bi bil na voljo brez odškodnine, če ne bo podaljšal pogodbe. Italijanski prvoligaš Napoli je imel precej turbolentno sezono, v kateri smo bili priča “vojni” med igralci ter predsednikom Aureliom De Laurentiisom. Po slabšem uvodu v sezono so igralci zavrnili udeležbo na posebnem trening kampu, ki ga je zaukazal De Laurentiis. Slednji je tudi poudaril, da če Mertens želi ostati pri Napoliju, bo moral precej znižati plačo, saj ne želi tako drago plačevati varovanca, čeprav je Belgijec v Neaplju legenda, saj je letos izenačil rekord zadetkov v majici Napolija na 121, kolikor jih je zabil tudi Marek Hamšik. Mertens je bil na radarju Chelseaja že januarja, a do prestopa ni prišlo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]