TOTTENHAM

Meunier: Tottenham je plan B

Branilec Paris Saint-Germaina, Thomas Meunier, je popolnoma navdušen nad vizijo Joseja Mourinha in bi se z veseljem pridružil Tottenhamu.


Desni bočni branilec bo poleti kot vse kaže postal prosti igralec, saj mu poteče pogodba s francoskim Paris Saint-Germainom. Tottenham se je v letošnji sezoni precej spopadal s slabimi predstavami v obrambi, saj so prejeli kar 40 zadetkov v Premier ligi, zato bo Jose Mourinho precej natančno okrepil zadnjo linijo. Odhod Kierana Trippierja v Atletico je sprostil možnost za Serga Aurierja, da se dokaže kot bočni branilec v Premier ligi, a njegov stil branjenja se ni dobro ujemal z Mourinhovim sistemom + in načinom igre.

Thomas Meunier je bil tarča Tottenhama že v začetku sezone, a šele v začetku aprila so naredili prvi korak v pogajanjih. Predsdnik Spursov Daniel Levy je zelo strog glede proračuna, ki ga nameni svojim trenerjem za okrepitve, zato bi bil prihod Meunierja brez odškodnine všeč tudi Levyju. Belgijec se je že pogovarjal z Josejem Mourinhom o prihodu v London in razumljivo je, da je Portugalec napravil vtis na Meunierja, a bočni branilec še vedno upa, da mu bo Paris ponudil podaljšanje pogodbe. V primeru, da se to ne zgodi, bo Meunier skoraj zagotovo postal novi član Tottenhama, čeprav je imel zanimanje tudi iz nemške Bundeslige. Seveda mora prestop oz. podpis pogodbe odobriti tudi Levy, kar pa angleški mediji prepoznavajo kot oviro, ki še ni premagana.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]