CHELSEA

Conte razkril, kdo je po njegovem mnenju popoln napadalec

Chelsea se na novo sezono pripravlja na Daljnem vzhodu. Najprej so varovanci Antonia Conteja obiskali Kitajsko, kjer so se pomerili z Arsenalom, nato pa so odšli v Singapur, koder jih je sprva pričakal Bayern iz Münchna, čez dva dni pa se bodo, prav tako v Singapurju, udarili še z milanskim Interjem.


Conte upa, da bo imel v prihodnji sezoni vsaj toliko razlogov za proslavljanje, kot jih je imel v lanski. S Chelseajem je že več krogov pred koncem zanesljivo osvojil naslov v Premier League. Vir: MEtro
Conte upa, da bo imel v prihodnji sezoni vsaj toliko razlogov za proslavljanje, kot jih je imel v lanski. S Chelseajem je že več krogov pred koncem zanesljivo osvojil naslov v Premier League. Vir: Metro

Modri iz Londona so v novo sezono krenili z jasnim ciljem – ubraniti naslov prvaka. Tudi zato so že dokaj zgodaj poskrbeli za kar tri odmevne okrepitve. Napad je okrepil Alvaro Morata iz Real Madrida, sredina bo odslej boljša za nekdanjega člana Monaca Tiemoueja Bakayoka, obrambo pa je okrepil nemški centralni branilec Antonio Rüdiger.

Kljub temu pa se italijanski strateg na klopi Chelseaja na zadnji novinarski konferenci ni mogel izogniti vprašanj povezanim s prestopnim rokom in morebitnimi novimi okrepitvami. Na vprašanje, koga bi si še želel v svojem napadu, je odgovoril: “Če bi moral kupiti še enega napadalca, bi bil to zagotovo bil Harry Kane. On je popoln napadalec.”

“Zame je trenutno eden najboljših napadalcev na svetu. Močan je tako na žogi kot tudi brez nje. Vedno da vse za ekipo, to pri napadalcih njegovega kova še posebej cenim. Prav tako je izjemno spreten, žogo obvlada z obema nogama. Če bi si kdo zaželel Kana v svojih vrstah, bi moral zanj odšteti vsaj 100 milijonov. V to ne dvomim.”

Conte je s svojimi besedami zagotovo popihal na dušo dobitniku zlate kopačke v prejšnji sezoni, ki pa je pred dnevi za otoško javnost zatrdil, da ni na prodaj in da si kariero želi nadaljevati v Tottenhamu.

Nekdanji trener in igralec Juventusa pa je novinarjem ponudil še eno kost za glodanje. Izjavil je namreč, da si je zelo želel medse zvabiti Kyla Walkerja, ki je nato iz Tottenhama prestopil v Manchester City.

“Vsi smo vedeli, da Tottenham Walkerja ne bo prodal poceni. To se je na koncu tudi zgodilo. Tudi mi smo ga skušali kupiti, a je bila odškodnina na koncu enostavno previsoka. Dandanes je težko najti igralca za dobro ceno. Prestopni rok je težavno obdobje za ekipe, ki se želijo izboljšati.”


 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB