CHELSEA

Conte: “V Chelsea prihajam po lovorike”

Danes je postalo uradno, da bo zdajšnji trener italijanske reprezentance Antonio Conte od naslednje sezone naprej vodil londonski Chelsea. Conte bo tako na otoku začel delovati po evropskem prvenstvu v Franciji, kjer bo s svojo Italijo seveda naskakoval najvišja mesta.


vir: Sky Sports
vir: Sky Sports

Bivši trener Juventusa je v prvih besedah za svoj bodoči klub povedal, kako ceni angleški nogomet in da v London prihaja po lovorike. “Komaj čakam, da spoznam vse v klubu. Chelsea in angleški nogomet nasploh sta po svetu deležna izjemne podpore. Navijači do kluba gojijo neverjetno strast. Rad bi ponovil in nadgradil moje uspehe iz Juventusa.”

Conte je največji pečat do sedaj pustil pri Juventusu. Za črno-bele je v igralski karieri v 13 sezonah zbral več kot 300 nastopov, izjemne uspehe pa je požel tudi kot trener “stare dame”. Od leta 2011 do 2014 je v treh sezonah trikrat slavil v Serie A, dvakrat pa je bil uspešen tudi v italijanskem superpokalu.

Antonio Conte pa je v izjavi za uradno klubsko stran londonskih modrih še dodal, da je še vedno 100% osredotočen na vodenje reprezentance. “Vesel sem, da je vse skupaj postalo uradno tako zgodaj. Le na ta način se lahko še pred evropskim prvenstvom izognemo vsem nepotrebnim špekulacijam, ki ne bi koristile nikomur. O Chelseaju bom govoril po koncu EURA.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB