MANCHESTER CITY

David Silva bo dobil poslovilno tekmo

V primeru, da se sezona zaradi izbruha koronavirusa ne bo nadaljevala, bo David Silva odigral posebno poslovilno tekmo, podobno kot je čast doletela Vincenta Kompanyja.


David Silva , brez dvoma eden najboljših igralcev v zgodovini Manchester Cityja, je septembra napovedal slovo od kluba po dolgih desetih letih. Španec je bil povezan celo z novonastalim klubom Davida Beckhama, Interjem Miamijem, ki nastopa v ameriški ligi MLS. Silva bi moral svojo zadnjo oz. “poslovilno” tekmo odigrati naslednji mesec proti Norwich Cityju, v zadnjem krogu Premier lige, a ni zagotovil, da se bo ta tekma sploh odigrala.

Silva se s klubom o tej temi še ni pogovarjal, a vodstvo Manchester Cityja je odločeno, da legendi pripravi dostojno slovo od sinje modrega dresa. Ena od možnosti je tudi poslovilna tekma, kakršno je imel lani dolgoletni kapetan Vincent Kompany, ki je kasneje vse zaslužke na omenjeni tekmi namenil v dobrodelne namene. David Silva se je Manchester Cityju pridružil kot svetovni prvak leta 2010, tik zatem, ko je s Španijo v velikem finalu Svetovnega prvenstva z 1:0 premagal Nizozemsko. Od takrat je s Cityjem osvojil 11 lovorik, vklučno s štirimi naslovi v Premier ligi. V desetih letih je odigral 424 tekem, zabil 74 zadetkov in dodal 137 asistenc. Zaradi njegovih veščin z žogo se ga je prijel vzdevek “Merlin”, po znanem čarovniku, s čimer so tudi označevali Davida Silvo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]