OSTALI KLUBI

Doživljenjska kazen za vdor na igrišče

Pretekli krog smo bili na dvoboju med West Hamom in Burnleyjem priča večim vdorom navijačev na igrišče, kot tudi metanjem trših objektov proti loži, kjer je tedaj sedel večinski lastnik West Hama David Sullivan. Razlog za izgrede je želja navijačev po odstavitvi lastnikov kluba, ki po njihovem mnenju delujejo v škodo prvoligaša.


Vodstvo kluba in predstavniki navijačev so se kmalu po dvoboju sestali z namenom določitve kazni udeleženim v izgredih. Glavni možje West Hama so petim upornikom le nekaj dni po tekmi izrekli prepoved obiska domačih in gostujočih tekem Kladiv, obenem pa zahtevali še doživljenjsko prepoved obiska vseh tekem na Otoku. Ker slednje ni bilo le v njihovi moči so morali počakati na glasovanje predstavnikov navijačev, ki so sedaj predlog sprejeli.

vir: www.dailystar.co.uk
vir: www.dailystar.co.uk

Petim prestopnikom, ki so udrli na igrišče je tako izrečena doživljenjska prepoved vstopa na stadione širom Anglije, prav tako pa je enaka kazen doletela še nekatere navijače (število ni znano), ki so v direktorske lože metali kovance in ostale trše predmete.

Eden izmed vrženih kovancev je na omenjeni tekmi zadel tudi večinskega lastnika kluba in bivšega pornografskega založnika Davida Sullivana, ki o zadevi ni želel spregovoriti, se pa je oglasil podpredsednik londonskega premierligaša, ki je dogodek opisal kot »enega izmed najbolj bolečih dni v klubski zgodovini,« javnosti pa se je za videno tudi opravičil.

West Ham je v izjavi za javnost odločno nastopil proti nasilju na tekmah: »Imamo ničelno toleranco, ko pride do ogrožanja varnosti drugih, in odločeni smo, da bomo poskrbeli za varno in prijetno okolje za vse gledalce.«

V skladu z vsemi sprejetimi ukrepi bo na prihajajoči tekmi, ko se bosta 31. marca v Londonu pomerila West Ham in Southampton, dodatno poskrbljeno za varnost. Po naročilu organizacije, ki skrbi za varnost na stadionih, bodo na tribunah Olimpijskega stadiona, poleg varnostnikov, patruljirali tudi policisti.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]