OSTALI KLUBI

Pukki izbran za igralca meseca po izboru PFA

Teemu Pukki je bil po izboru Združenja angleških profesionalnih nogometašev izbran za igralca meseca avgusta po petih zadetkih v prvih štirih krogih Premier League. V boju za nagrado je ugnal duo Manchester Cityja Kevina De Bruyna in Raheema Sterlinga, Burnleyjevega napadalca Ashleyja Barnesa, branilca Aston Ville Tyrona Mingsa in pa Chelsejevega mladega vezista Masona Mounta.


Po lanski izjemni sezoni v Championshipu je Teemu Pukki letošnjo sezono odprl presenetljivo dobro. Zadel je že v prvem krogu na Anfieldu proti podprvaku lanske sezone Liverpoolu. Naslednjo tekmo je Finec zablestel v popolnem sijaju in je Newcastlu ob zmagi na domačem Carrow Roadu nasul tri zadetke, kar mu je omogočilo, da je prvič domov odnesel premierligaško žogo. Svojo formo je nadaljeval tudi v naslednjem kolu, ko je zadel in asistiral po enkrat, takrat ob porazu proti londonskemu Chelseaju.

29-letni Finec je sicer podpisal za kanarčke poleti 2018, kamor je prišel kot prosti igralec. Zelo hitro se je uveljavil kot ljubljenec navijačev Norwicha po izjemnih predstavah v minuli sezoni, v kateri je napadalec zadel 29-krat in se je ob napredovanju Norwicha v prvo ligo okitil z nazivom najboljšega strelca in igralca Championshipa.

Koliko zadetkov bo letos dosegel Teemu Pukki? Foto: Twitter

Norwich sezone navkljub Pukkijevem strelskemu izkupičku ni odprl po željah. Zbrali so vsega 3 točke, po reprezentančem premoru pa stvari ne bodo postale nič lažje, saj bodo doma gostili Manchester City, ki je v letošnji sezoni še neporažen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]