OSTALI KLUBI PRESTOPNI ROK

Igral v sedmi angleški ligi, nato se pridružil Youtube ekipi in prišel do podpisa s Sheffield Unitedom

Ta’Shae Andall-Gibbons je 18-letni Anglež, ki je postal najnovejša okrepitev Sheffield Uniteda. Njegova pot do podpisa pa je bila zelo nenavadna, saj je še pred kratkim igral tekme za Youtube nogometno ekipo Rising Ballers FC.


Ta’Shae je po osnovni izobrazbi vezist, od ostalih igralcev pa se loči po izjemno dovršeni tehniki. Še nedavno je igral za Staines Town, ekipo, ki nastopa v sedmi angleški ligi.

Mladi vezist je bil sicer na preizkusu pri Chelseaju in pa Charltonu; oba kluba sta ga zavrnila in zdelo se je, da je njegovih sanj konec. A prav za take primere je leta 2018 nastala ekipa, imenovana Rising Ballers FC, ki vrhunce svojih tekem objavlja na platformi Youtube. Za njih igrajo mladi nadobudni igralci med 15. in 21. letom starosti, ki so trenutno brez kluba. Njihove tekme obiskujejo skavti večjih angleških klubov v upu, da bodo našli nekoga, ki bi lahko bil v prihodnosti član njihove začetne enajsterice.

Ta’Shae Andall-Gibbons v akciji za Rising Ballers Fc. Vir: Twitter

Skavti Sheffield Uniteda so na eni izmed tekem opazili Andall-Gibbonsa in ga povabili na preizkus. Ta je priložnost zagrabil z obema rokama in nato podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo z rezili. Do konca sezone bo igral za rezervno ekipo, v naslednji sezoni pa ga bomo mogoče celo videli v Premier League.

 

 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]