CHELSEA OSTALE NOVICE

Tammy Abraham: Ajax je zelo podoben Chelseaju

Tretji krog Lige prvakov bo ponudil izjemno napet obračun med Chelseajem in Ajaxom, ki sta si med seboj zelo podobna. Tako meni tudi Tammy Abraham, ki je stopil pred objektiv in pred pomembno tekmo razkril svoja pričakovanja.


Chelsea bo v sredo odigral zelo pomembno tekmo skupine H proti Ajaxu, ki je lansko leto v zadnjih sekundah izpustil iz rok finale najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Dvoboj bo napet ne samo zaradi tega, ker gre za enega izmed ključnih, temveč tudi, ker sta si ekipi med seboj zelo podobni.

Zaradi prepovedi nakupovanja Londončani niso mogli zapolniti vrzeli, ki jo je pustil odhod Edena Hazarda, in trener Frank Lampard je moral rešitev najti nekje drugje. Našel jo je v klubski akademiji. Fikayo Tomori, Mason Mount in pa seveda Tammy Abraham so v letošnji sezoni naravnost navdušili in si celo prislužili vpoklic v reprezentanco. Prav to pa je stvar, ki jo počnejo pri Ajaxu praktično vsako leto. Razvijejo zelo talentirane igralce in jim dajo priložnost, kar dokazuje prodaja Frankieja de Jonga in pa Matthijsa de Ligta za več kot 150 milijonov v Barcelono in Juventus.

Tammy Abraham je trenutno drugi strelec Premier League. Vir: Twitter

Pred tekmo je pred kamere stopil strelec devetih Chelseajevih zadetkov Tammy Abraham in na, vprašanje kaj pričakuje od tekme, odgovoril: ”To bo res zelo pomembna tekam za nas. So kot mi, saj imajo veliko mladih igralcev, ki radi zadržijo žogo v svojih nogah in igrajo atraktiven nogomet. Bilo bo zelo težko, a verjamem vase in  v ekipo. Upamo na dober rezultat v Amsterdamu.” 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]