EFL pokal

EFL Pokal: Spurse izločil četrtoligaš, svetnikom pripadel derbi južne obale

Zgodovinska noč za četrtoligaša Colchester United. Svetniki gladko preko rivalov iz Portsmoutha. Povratek Holdinga in Bellerina ter debi za Kierana Tierneyja. Vse to nam je ponudil prvi dan tretjega kroga v EFL pokalu. 


Colchester United je doma gostil Tottenham. Ker se je redni del končal brez zadetkov, smo spremljali enajstmetrovke, v katerih so več sreče imeli domačini. Colchester je v tej sezoni izločil že drugega premierligaša, saj so v drugem krogu bili boljši od Crystal Palaca. Zadnji nižjeligaš, ki je v eni sezoni EFL pokala premagal dve ekipi iz prve lige, je bil Bradford, ki je v sezoni 2012/2013 prišel vse do finala. Se bo zgodba ponovila?

Prvič po sezoni 2011/2012 smo bili priča derbiju južne obale med Portsmouthom in Southamptonom. Favorizirani gostje so hitro umirili vroče navijače na Fratton Parku, na koncu pa so slavili s 4 : 0. Dvakrat je v polno meril Danny Ings, po en zadetek pa sta dodala Cedric Soares in Nathan Redmond.

Arsenal je doma gostil Nottignham Forest. Unai Emery je srečanje izkoristil za preizkušnjo nekaterih mladeničev. Sploh prvo uradno tekmo je odigral poletni prišlek Gabriel Martinelli. Mlademu Brazilcu se je uspelo kar dvakrat vpisati med strelce, z glavo je zadel za 1 : 0, nato pa v izdihljajih srečanja postavil končni izid 5 : 0. Prvič je za Arsenal zaigral tudi Kieran Tierney, po devetih mesecih pa se je v postavo vrnil Rob Holding, ki mu je prav tako uspelo zadeti. V drugem delu je po daljši odsotnosti nastopil tudi Hector Bellerin. Španec je kmalu po vstopu prispeval asistenco za Joeja Willocka.

Vsi izidi. Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB