OSTALE NOVICE

Elšnik zabil Arsenalu

Ta vikend je bil na sporedu 3. krog FA pokala, v katerem se najstarejšemu klubskemu tekmovanju priključijo tudi drugo- in prvoligaši. Po krajšem prazničnem premoru so nadaljevale tudi mlade ekipe, tako da smo na delu videli večino Slovencev, ki si kruh služijo na Otoku.


Jon Gorenc-Stanković je drugič zapored začel za Huddersfield Town, tudi v drugo je njegov klub ohranil mrežo nedotaknjeno! Na domačem John Smith’s Stadiumu so gladko s 4:0 ugnali tretjeligaša Port Vale.

vir: dcfc.co.uk
vir: dcfc.co.uk

V drugem največjem angleškem mestu sta se pomerila dva kluba s slovenskim pridihom. Birmingham City, katerega član bo po vsej verjetnosti že v prihodnjih dneh postal Rene Krhin in Newcastle, pri katerem ima pogodbo Haris Vučkić, a ga bo najbrž zapustil še v tem prestopnem krogu. Boljši so bili domači, Štajerec pa bo morda za bivšega prvoligaša zaigral že v prihodnjem kolu.

Napredoval je tudi Derby Country, a Timi Max Elšnik ni bil vključen v kader za člansko tekmo. Je pa zato že v petek zvečer odigral vseh 90 minut ob porazu U23 ekipe proti vrstnikom Arsenala. V 53. minuti je po akciji iz kota tudi zatresel mrežo in izenačil na 1:1, a so Topničarji tekmo odločili v svojo prid. Mladi Ovni tako ostajajo na zadnjem mestu prvega ranga Premier League 2.

Raven nižje za Swansea U23 igra Gregor Zabret. Labodom gre veliko bolje, dobili so že zadnjih 7 tekem zapored. Domžalčan je ohranil »clean-sheet« proti Blackburnu in pripomogel k novi zmagi, s katero se še utrdili vodstvo v drugi U23 ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]