OSTALE NOVICE

Klavrno slovo Vučkića

V skoraj vseh kotičkih sveta je praznični čas namenjen počitku nogometašev, ena redkih izjem je Premier liga, ki smo jo dnevno spremljali na televizijskih kanalih. Za najbolje plačanimi nogometaši na svetu pa prav nič ne zaostajajo angleški nižjeligaši, tako da lahko na našem portalu nadaljujemo s pregledi slovenskih nastopov.


brez-naslova
vir: Huddersfield Town

Trenutno gre od naših najbolje Jonu Gorenc-Stankoviću. Na »boxing-day« in silvestrovo je ob zmagi in remiju Huddersfield Towna sicer počival, je pa zato vseh 90 minut odigral včeraj. Drugi dan novega leta je njegov klub gostoval v Wiganu. Dela prost dan (Angleži so bili prosti, ker je 1. 1. padel na nedeljo) so izkoristili navijači gostov, na DW Stadiumu jih je bilo kar 3.800. Poti zagotovo niso obžalovali, saj jim je Bermudčan Nahki Wells v 80. minuti prinesel zlata vredno zmago v boju za napredovanje. Tri minute pred tem je rumeni karton prejel Gorenc-Stanković, ki ga trener gostov David Wagner po tekmi ni posebej omenjal. »Na igrišču smo imeli nekaj mladih fantov, ki so bili sveži. V tem natrpanem urniku je svežina ključnega pomena, na koncu smo zasluženo osvojili tri točke,« je dejal ameriški strokovnjak.

Timija Maxa Elšnika, drugega Slovenca v Championshipu, ob zmagi, remiju in porazu Derby Countryja ni bil v kadru zasedbe Steva McClarna. 18-letni mladi reprezentant bo na račun verjetno ponovno prišel v petek, ko s tekmami nadaljuje U23 ekipa Ovnov.

V League 1 se je Haris Vučkić poslovil od Bradford Cityja, kamor je bil za pol leta posojen s strani Newcastla. Pogodba mu je potekla danes, pri tretjeligašu pa je niso želeli podaljšati. Vučkić se tako vrača k Srakam, a ni verjeti, da bi nadaljeval v prvi ekipi. Pogodbo bo ali prekinil in si poiskal nov klub, ali pa še pol leta preživel kje na posodi. Junija mu po dolgih devetih letih poteče pogodba s klubom, kamor je še kot najstnik prišel iz domačih Domžal.

Sicer Vučkića na prvi »božično-novoletni« tekmi ob remiju Bradforda ni bilo v kadru, nato je igral 8 minut proti Buryju, včeraj pa je bil na igrišču prvi polčas. Trener Stuart McCall mu je Northamptonu ponudil zadnjo priložnost, da bi si s kakšno izjemno predstavo podaljšal bivanje na Valley Paradu, a Harisu to ni uspelo. Skupno je v tej sezoni za klub iz Zahodnega Yorkshira, koder domuje tudi Goren-Stankovićev Huddersfield Town, zbral 13 nastopov in 4 gole (zgolj enega v prvenstvu).

vir: Nottingham Post
vir: Nottingham Post

V podobnem negotovem položaju se je po prekinitvi pogodbe z Villarrealom znašel tudi aktualni slovenski reprezentant Bojan Jokić. Športni časnik Ekipa SN poroča o morebitni vrnitvi v Anglijo k Nottingham Forestu, koder je lani že igral pol sezone, a (za zdaj) gre le za govorice.

Tako kot Vučkić in Jokić bo imel delo z iskanjem novega kluba v januarju tudi Žan Benedičič. 21-letnik je v svoji drugi epizodi na Otoku popolnoma razočaral. Za Leyton Orient je odigral dve tekmi, a nobene v celoti. Videli bomo, kam bo pot vodila nekdanjega mladinca AC Milana, a najbrž ga ne bomo več spremljali v Angliji.

Nismo pozabili niti na Gregorja Zabreta. Mladi, prav tako 21-letni, vratar med prazniki ni imel veliko dela, U23 ekipa Swanseaja je imela namreč premor, tako kot Elšnika ga nadaljevanje sezone čaka v petek.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]