OSTALI KLUBI

Espirito Santo: VAR spreminja igralce v robote

Trener Wlverhamptona Nuno Espirito Santo meni, da VAR igralce spreminja v robote.


Nuno Espirito Santo je na novinarski konferenci po tekmi z Leicester Cityjem kritiziral VAR, zaradi katerega igralci zelo neradi proslavljajo zadetke, saj jih lahko minuto kasneje razveljavijo. Enako se je zgodilo na sinočnji tekmi med Wolverhamptonom in Leicester Cityjem, ko je v 45. minuti zadel Willy Boly, a je bil zadetek razveljavljen, ker je bila peta Pedra Neta v prepovedanem položaju tekom akcije.

>>Pustimo tistim, ki razumejo VAR, da vrnejo igralcem veselje do proslavljanja zadetkov. Nekaj mora biti storjeno. Zakon je zakon, a vprašanje če je to prednost nogometu. Po takšnih situacijah se je igralcem težko zbrati,<< je povedal Nuno Espirito Santo.

Wolverhamptonu je VAR sinoči razveljavil že četrti zadetek v sezoni, drugega proti Leicester Cityju. Največjo težavo VAR-a predstavlja njegova časovna vloga, saj ponavadi traja nekaj minut preden se sprejme odločitev. Kapetan Volkov Conor Coady je že pred časom dejal, da VAR ne deluje ter je velikokrat zmede igralce, kar močno vpliva na koncentracijo, kar je opozoril tudi Nuno Espirito Santo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]