OSTALI KLUBI

Potapljajoči se Everton

Everton je letos le bleda senca svoje pretekle podobe. Klub iz Liverpoola je bil v preteklih sezonah stalnica v zgornji polovici ligaške lestvice, se v najboljših sezonah povzpel celo do 5. mesta in posledično nastopa v Ligi Evropa, kjer nastopajo tudi letos. A na trenutke se zazdi, da bi bilo bolje če jih tam ne bi bilo.


vir: Daily Express
vir: Daily Express

Karamele so bile poleti ene izmed najbolj aktivnih na nogometni tržnici, v klub so pripeljali devet igralcev, katerih skupna vsota prestopov je znašala, reci in piši, 140 milijonov evrov. Na Goodison Park so prišla zveneča imena kot so Gylfi Sigurdsson, Jordan Pickford, Davy Klaassen, Michael Keane in seveda ljubljenec domačega občinstva in otrok Evertona Wayne Rooney. Kot vse kaže pa je veliko večjo (negativno) vlogo odigral odhod prvega zvezdnika kluba Romeluja Lukakuja, ki se je preselil k Manchester Unitedu.

Fante je s klopi dve leti uspešno vodil Nizozemec Ronald Koeman, ki se je na Otoku uveljavil pri Southamptnu, vstop Evertona v letošnjo sezono pa ni bil po meri kluba, predvsem pa ne po pričakovanjih vodilnih mož in 54-letni strokovnjak je moral, po visokem porazu z Arsenalom, spakirati kovčke ter se posloviti. Njegovo mesto je začasno zavzel David Unsworth, a roko na srce, Koemanovo mesto na klopi je še vedno prosto. Brez managerja so tako Karamele odigrale že šest tekem, izkupiček na njih pa je obupen. Še najbolje jim je šlo v prvenstvu, kjer so s treh tekem odnesli štiri točke, veliko slabše pa v Carabao Cupu, kjer so izpadli proti Chelseaju, naravnost obupno pa so se odrezali na evropskem prizorišču kjer so na dveh tekmah prejeli kar 8 zadetkov, s 3:0 so izgubili proti Lyonu, nazadnje pa se še blamirali pred domačimi gledalci, kjer je bila Atalanta boljša s kar 5:1.

Iskanja naslednika Koemana so se v Liverpoolu lotili zelo previdno in počasi. Kot že rečeno so Karamele brez trenerja več kot mesec dni, kar je v modernem nogometu precej nenavadno. Če za primerjavo vzamemo West Ham in Crystal Palace, ki sta prav tako sredi sezone ostala brez trenerja, lahko vidimo, da sta kluba na klop novega managerja postavila že v nekaj več kot 24 urah.

S prostim trenerskim mestom se je  sicer povezovalo že nekaj strokovnjakov, nekdanji angleški selektor Sam Allardyce je bil viden kot kratkotrajna premostitvena rešitev, a se je Anglež, ob odsotnosti prave ponudbe s strani Evertona, umaknil. Mediji so z novo službo povezovali tudi sedanjega trenerja Burnleyja Seana Dychea,  tudi tu pa ni prišlo do konkretne ponudbe.
Pravijo da si želimo tisto česar ne moramo imeti. Everton se je tako ogrel za mladega nadarjenega trenerja Marca Silvo, a bil kaj hitro zavrnjen, tako s strani Watforda kot tudi Portugalca samega.

Karamelam tako počasi zmanjkuje idej, kdo bi lahko postal herojski kapitan potapljajoče se barke, svoje lovke so sedaj vrgli na starega znanca, trenutnega športnega direktorja RB Leipziga, Ralfa Rangnicka, ki se je poleti 2013 že mudil po prostorih Goodison Parka, a takrat moral priznati premoč Robertu Martinezu, ki je zavzel trenerski stolček.

vir: 90Min
vir: 90Min

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]