ARSENAL CHELSEA MANCHESTER CITY MANCHESTER UNITED OSTALI KLUBI

Pred nami je izjemen “Super Sunday”

Danes nas v Premier League čakajo kar štiri zelo zanimive tekme, vključno z dvema velikima derbijema!


Odkar je Pochettino leta 2014 prevzel Tottenham, so Spursi na londonskih derbijih osvojili največ točk, in sicer kar 31.
Odkar je Pochettino leta 2014 prevzel Tottenham, so Spursi na londonskih derbijih osvojili največ točk, in sicer kar 31. Vir slike: Premier League Twitter

Ob 13:00 se bosta na Wembleyju udarila mestna tekmeca Tottenham in Crystal Palace. Domači bodo spet lahko računali na izjemnega Harryja Kana, ki je prejšnji teden izpustil tekmo proti Manchester Unitedu. Gostje iz južnega Londona so letos na zadnjem mestu s samo štirimi točkami, a upanje jim vliva povratek prvega zvezdnika Wilfrieda Zahaja, saj orli po njegovem povratku igrajo bistveno bolje in so v tem času osvojili vse štiri točke. 

Nato se bosta na Etihadu ob 15:15 v prvem današnjem derbiju udarila Manchester City in Arsenal. Domači so trenutno prvi, imajo kar pet točk naskoka pred drugim Unitedom, tako da jih niti poraz ne more izriniti iz vrha lestvice. Na drugi strani so topničarji v bistveno manj ugodnem položaju. Imajo 19 točk, prav toliko kot Chelsea, Burnley in Liverpool. Pep Guardiola znova ne bo računal na že dlje poškodovana Kompanyja in Mendyja, medtem ko Wengerju od prvokategornikov nista na voljo Welbeck in Mustafi. 

Pozni popoldanski termin nam bo za konec ponudil dve srečanji. 

Rezervisti Uniteda so najbolj učinkoviti v ligi. Zabili so že sedem zadetkov in prispevali še štiri asistence. Bodo tokrat oni prevesili jeziček na tehnici? Vir slike: Premier League Twitter
Rezervisti Uniteda so najbolj učinkoviti v ligi. Zabili so že sedem zadetkov in prispevali še štiri asistence. Bodo tokrat oni prevesili jeziček na tehnici? Vir slike: Premier League Twitter

Ob 17:30 Chelsea doma pričakuje Manchester United! Če bi sklepali po statistiki, bi vlogo favorita zagotovo pripisali domačim. Modri so namreč na zadnjih 15 domačih tekmah z rdečimi vragi utrpeli le en poraz, pa tudi nasplošno so v zgodovini Premier League za United najbolj neugoden tekmec. Zabili so jim namreč že 66 zadetkov in prizadejali 17 porazov, več kot katerakoli druga ekipa. Antonio Conte je kot vprašljivega za nastop oznaičil N’goloja Kanteja. Več težav pa ima Jose Moruinho. Pogba, Rojo, Fellaini, Carrick in Lingard vsi ostajajo pod vprašajem. 

Istočasno bo odigrana še ena tekma. Razočaranje letošnjega prvenstva Everton gosti enega od hitov prvenstva Watford. Lahko sršeni še dodatno zagrenijo krizo karamel? Obe ekipi se v tekmo ne podajata z dobrima popotnicama, saj sta izgubili zadnji dve srečanji v Premier League, Everton pa je med tednom utrpel še poraz proti Lyonu v Ligi Europa. 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB