OSTALI KLUBI

Todibo pred prestopom v Premier ligo

Everton je že opravil prve pogovore s predstavniki Barcelone glede prestopa branilca Jean-Claire Todiboja, ki trenutno kot posojen nogometaš igra za nemški Schalke.


20-letni talentirani branilec je bil tarča Evertona že v januarskem prestopnem roku, a se je takrat pridružil nemškemu Schalkeju na posoji, namesto da bi se preselil na Goodison Park. Klub iz Merseysida je pred nadaljevanjem sezone zelo ambiciozno vstopil v mnoga pogajanja, zato so sedaj optimistični, da bodo Todiboja zvabili v Liverpool. Carlo Ancelotti želi okrepiti obrambno linijo in poleg Todiboja so že poslali povpraševanje za nadarjenega branilca Lilla, Gabriela Magalhaesa, ki je ocenjen na 25 milijonov funtov.

Visoki Todibo je reprezentant Francije do 20 let in eden izmed mnogih igralcev, ki jih je Barcelona pripravljena prodati, z namenom, da zberejo čim več finančnega zalogaja za svoje želje v poletnem prestopnem roku. 20-letnik kljub temu ostaja neizmeren talent z velikim potencialom in odlično tehniko, za svojo višino. Schalke ima pravico, da Francoza odkupi za 21 milijonov funtov, a naj se ne bi odločili za to možnost in iskali drugega branilca. Everton ima z Barcelono odlične odnose, saj so se s Camp Noua na Goodison Park preselili že Andre Gomes, Lucas Digne in Yerry Mina. V svojih vrstah imajo trenutno Masona Holgata in Michaela Keanea, ki pa nista navdušila v letošnji sezoni, zato bi bila Todibo in Magalhaes odlični okrepitvi za Everton.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 1]