MANCHESTER UNITED OSTALI KLUBI

Na današnji dan: 5. avgust

Na današnji dan leta 1970 sta se v sklopu Watney pokala pomerila Manchester United in Hull City. Tekma sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če se ne bi zmagovalec odločal po streljanju enajstmetrovk, na sploh prvih na angleških tleh.


Pokal Watney, poimenovan po istoimenski pivovarni, je potekal pred sezono kot pripravljalni turnir, nanj pa sta bila povabljena dva kluba z vsakega nivoja lige, ki sta v pretekli sezoni dosegla največ zadetkov. V premierni izvedbi leta 1970 so to bili Manchester United in Derby County (prva liga), Hull City in Shaffield United (druga liga), Fulham in Reading (tretja liga) ter Aldershot in Peterborough United (četrta liga).

V polfinalu je Hull City gostil Manchester United in kmalu povedel, a so nato Rdeči vragi preko Denisa Lawa izenačili. Rezultat je ostal nespremenjen vse do konca 120. minute, zato so sledili kazenski streli. UEFA in FIFA sta za sezono 1970-71 ravno uvedli odločanje tekem po enajstmetrovkah, tako da je omenjen dvoboj služil kot “poskusni zajček”.

Georgu Bestu, zvezdniku Manchester Uniteda, je pripadla čast prvega (uspešnega) izvajanja najstrožje kazni, neslavni mejnik je postavil Denis Law, ki je prvi zgrešil strel z bele točke, Hullov vratar Ian McKechnie pa se lahko pohvali s prvo obranjeno enajstmetrovko. No, prav McKechnie pa je nato postal osmoljenec dvoboja, saj je njegov zgrešen poskus strela poslal Manchester United v finale, kjer so nato Rdeči vragi izgubili proti Derby Countyju.

Manchester United je dobil prvo loterijo kazenskih strelov na angleških tleh. vir: dailymail.co.uk
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]