LIVERPOOL PRESTOPNI ROK

Vratarska menjava v Liverpoolu

Alisson (na sliki) je dobil novega soigralca. Vir: Twitter

Po uspešni lanski sezoni z osvojeno Ligo prvakov, na Anfieldu ogrodje ekipe ostaja enako, vseeno pa četa Jürgena Kloppa ne bo šla mimo prestopnega roka brez vsakršnih sprememb. 


Slab teden dni pred začetkom nove sezone Premier lige, je ekipa iz Mesta Beatlov poskrbela za menjavo na mestu rezervnega vratarja. Ta položaj je med nogometnimi navdušenci ponavadi deležen minorne pozornosti, a vsak trener se še kako zaveda njegove pomembnosti. V primeru poškodbe ali izključitve prve violine med vratnicama, je namreč lahko prav rezervni vratar tisti, ki odloči tekmo.

To nehvaležno vlogo spremljanja tekem s klopi in čakanja na priložnost po nesrečnem spletu okoliščin bo po novem pri Liverpoolu opravljal Adrian, ki prihaja iz West Hama, koder je v minuli sezoni prav tako “kril hrbet” Lukaszu Fabianskemu.

Prihod izkušenega 32-letnega Španca je posledica selitve Simona Mignoleta v rodno Belgijo. Dolgoletni vratar Liverpoola, član slednjega je bil od poletja 2013 in zbral 204 nastope na uradnih tekmah, bo ponovem branil za Club Brugge. Razlog selitve je seveda želja po minutaži, Klopp si ga je namreč želel obdržati v svojem moštvu, bržčas bi se Mignoletu to bolj splačalo tudi s finančne plati.

Ker je imel belgijski reprezentant z Liverpoolom še vedno veljavno pogodbo, je njegov prestop tudi malce napolnil klubsko blagajno, Club Brugge je namreč na račun Redsov nakazal sedem milijonov evrov. Za njegovega naslednika pa Liverpoolu ni bilo potrebno plačati niti centa, Adrian je bil namreč prost igralec.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]