LIVERPOOL MANCHESTER CITY

VIDEO: Liverpool v polfinale!


class="" data-block="true" data-editor="46c6s" data-offset-key="b1hu-0-0">
Manchester City 1:2 Liverpool
 
“Meščani” so tekmo silovito odprli in že v 2. minuti preko Jesusa prešli v vodstvo. Zgodnji zadetek jim je dal ogromno zagona, kajti v nadaljevanju so varovanci Pepa Guardiole povsem nadigrali Liverpool, ki se je celoten prvi del le branil. Do edine omembe vredne priložnosti so gostje prišli tik pred koncem prvega polčasa, ko sta Salah in Oxlade-Chamberlain izigrala obrambo Cityja, a je slednji ustrelil mimo gola. V prvih 45. minutah gre omeniti še dve sporni situaciji, in sicer prekršek nad Van Dijkom, v akciji iz katere je City dosegel zadetek in razveljavljen gol slednjih.
 
Nakar pa je sledil drugi polčas, v katerem smo na Etihadu spremljali bistveno drugačen nogomet. Liverpoolčani so namreč le stopili na žogo in v 56. minuti preko “egipčanskega boga“, kakor ga poimenujejo “Redsi”, izenačili na 1:1. Manchester City je po prejetem zadetku vidno padel in do konca srečanja ni več resneje ogrozil vrat Kariusa. So pa napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja in zmago potrdili Liverpoolčani, ki so v 77. minuti preko Firmina še drugič zadeli.
 
Jurgen Klopp je letos že tretjič premagal Pepa Guardiolo. Lahko “Redsi” presenetijo in osvojijo najprestižnejše evropsko tekmovanje?