LIVERPOOL

Liverpool načrtuje dinastijo Klopp

Vodstvo vodilnega moštva Premier lige v teh časih razmišlja, kako bodo trenerja Jurgena Kloppa obdržali še dlje, kot ga sedaj veže trenutna pogodba.


Liverpool se bo v prihodnosti zagotovo boril s predstavniki izbrane vrste Nemčije, ki bo skušala Jurgena Kloppa pripeljati na klop Elfa. Klopp ima trenutno pogodbo z Liverpoolom do leta 2024, kar pomeni, da bo ob koncu pogodbe na klopi Redsov preživel že skoraj devet let – Liverpoolu se je pridružil oktobra leta 2015. Vendar vodstvu kluba z Merseysida to nikakor ni dovolj, saj želijo na Anfieldu ustvariti Kloppovo dinastijo v stilu Sira Alexa Fergusona, ki je pri Manchester Unitedu preživel kar 26 let. Podobno je bilo na klopi Arsenala, kjer je Arsene Wenger kraljeval 22 let.

Vodstvo nemške reprezentance je prepričano, da je Jurgen Klopp idealen naslednik Joachima Lowa na klopi reprezentance, prav tako pa je Klopp v preteklosti že dejal, da je vodenje reprezentance eden njegovih ciljev v karieri. Joachimu Lowu pogodba na klopi Elfa poteče leta 2022, a takrat Klopp zagotovo še ne bo na voljo, saj ga pogodba z Redsi veže vse do leta 2024. Takrat bo Klopp dopolnil 57 let in bi že utegnil razmišljati tudi o želji glede vodenja reprezentance, prav tako pa je namignil, da bo Liverpool zadnji klub, ki ga bo vodil v svoji trenerski karieri. Zaenkrat vse kaže na to, da je Klopp srečen na Anfieldu, zato bo vodenje Nemčije zaenkrat moralo počakati.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]