OSTALE NOVICE

Evropska tekmovanja do nadaljnega odpovedana!

UEFA je za nedoločen čas odpovedala vse tekme Lige Prvakov in Lige Europa, vzrok za to pa pandemija koronavirusa, ki je zajela svet.


Poleg Lige Prvakov in Lige Europa so bila odpovedana tudi vsa reprezentančna srečanja, ki bi morala biti odigrana vse do junija, prav tako tudi zadnji krog kvalifikacij za EURO 2020 – ki je bilo že prestavljeno na leto 2021 – in kvalifikacijske tekme za ženski EURO 2021. Vsi ti sklepi so bili določeni na sestanku predstavnikov UEFE prejšno sredo. V omenjenih kvalifikacijah bi morale nastopiti tudi reprezentance Severne Irske, Republike Irske in Škotske.

Do prekinitve tekmovanj sta bila v Ligi Prvakov še vedno Manchester City in Chelsea, ki ju je čakala še povratna tekma osmine finala, medtem ko sta Tottenham in Liverpool že izpadla tik pred prekinitvijo. V Ligi Europa pa sta še vedno prisotna Manchester United in Wolverhampton, prav tako pa tudi škotska ekipa Rangers, ki jo vodi legenda Liverpoola in Anglije Steven Gerrard. Finala omenjenih tekmovanj in prav tako ženske Lige Prvakov, ki bi morala biti konec maja oz. v začetku junija, so že bila odložena.

Medtem ko večina evropskih lig potihem upa na uspešno dokončanje sezone, pa je usoda Lige Prvakov in Lige Europa še nedoločena, saj naj bi imela ligaška tekmovanja prednost pred izvedbo evropskih klubskih tekmovanj. Kako točno se bodo odvila tekmovanja pa bo pokazal čas.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]