MANCHESTER CITY

UEFA znova kaznovala Manchester City

UEFA je znova naložila kazen ekipi Pepa Guardiole, saj naj bi kršili pravilo, ki zadeva velikost in število sponzorjev na klubski opremi.


Manchester City bo moral plačati kazen v višini 3000€, potem ko je UEFA opazila, da so na tekmi osmine finala Lige Prvakov proti Real Madridu nosili ogrevalno opremo, ki ni sovpadala s pravili evropske krovne nogometne zveze.

Manchester City je na gostovanju na Santiagu Bernabeu prikazal razburljiv preobrat. Isco Alarcon je popeljal domačine do vodsta z 1:0, nato pa sta za City zabila Gabriel Jesus in Kevin De Bruyne ter Angležom priborila prednost pred povratnim dvobojem, ki pa je bil zaradi pandemije koronavirusa žal odpovedan. Ampak ostro oko UEFE nikoli ne počiva in njihovi uradniki so opazili oglaševalske logotipe na ogrevalni opremi Manchester Cityja, katere so igralci nosili na ogrevanju. Logotipi na ogrevalkah naj bi bili preveliki in tako so kršili pravila, ki jih je UEFA zastavila za Ligo Prvakov.

Kazen, ki jo je UEFA naložila Manchester Cityju, bogatega lastnika ne bo preveč bolela, ampak še vedno boli prepoved igranja v Ligi Prvakov, ki jo je UEFA naložila klubu zaradi kršenja pravil finančnega fair playa. Aktualni angleški prvaki pa še vedno čakajo razpravo športnega arbitražnega sodišča, glede njihove pritožbe na prejeto kazen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]