ARSENAL

Aubameyang na voljo za “drobiž”

Arsenal, na čelu s trenerjem Mikelom Arteto ne želi izgubiti Pierra-Emericka Aubameyanga brez odškodnine naslednje poletje, zato ga bodo kot kaže prodali za zgolj 30 milijonov funtov.


Sicer na 60 milijonov funtov ocenjeni Gabonec, bo kmalu vstopil v zadnjih 12 mesecev svoje trenutne pogodbe s Topničarji, vse poskuse podaljšanja pa je dosedaj gladko zavrnil. Vodstvo Arsenala se je sprijaznilo, da bo Aubameyang pač zapustil Emirates, za povrh pa so ga pripravljeni spustiti iz rok za samo polovico tega, kolikor so plačali dortmundski Borussii. Aubameyang bo torej poleti na voljo že za pičlih 30 milijonov funtov, kar je precej malo za napadalca njegovega kova, kljub temu, da je že dopolnil 30. leto starosti.

Topničarji so na pragi četrte zaporedne sezone brez uvrstitve v Ligo Prvakov, kar je tudi razlog za Aubameyangovo željo po odhodu, saj je klub premalo ambiciozen. Mikel Arteta je trenutno vso pozornost usmeril v popolno prenovo ekipe, kar zna trajati nekaj časa, čas pa je ravno to, česar Aubameyang nima. Gabonec si želi igrati v Ligi Prvakov in jo seveda tudi osvojiti. Topničarji se poleg Thomasa Parteyja ozirajo predvsem po prostih igralcih, kot je Willian, saj delujejo s precej omejenim proračunom, vsaj kar se tiče prestopov. Zanimanje za Aubameyanga sta že pokazala Barcelona in Chelsea, kam in pa če bo sploh odšel Aubameyang pa bo jasno v poletnem prestopnem roku, saj je Gabonec sedaj uradno na prodajni listi Arsenala.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3]