OSTALE NOVICE

Euro 2020: Anglija gladko čez skupino, Finska prvič na velikem tekmovanju

V torek zvečer so se končale še zadnje tekme kvalifikacijskega ciklusa za Euro 2020. 


Anglija na čelu z Garethom Southgateom je brez večjih težav slavila v skupini A. Z doseženimi 37 zadetki na osmih tekmah so Angleži vložili kandidaturo za visoka mesta na prihajajočem evropskem prvenstvu. Iz skupine A je napredovala še Češka, ki je uspela v boju za drugo mesto ugnati Kosovo.

Ali lahko Angleži posežejo celo po evropskem naslovu. Vir: Twitter

Prvič bo na velikem tekmovanju zaigrala Finska, ki je zasedla drugo mesto za Italijo v skupini J. Teemu Puuki je še enkrat več blestel v skupinskem delu, kjer je dosegel deset zadetkov in bo na prvenstvu glavno orožje v ognju Fincev. Na evropsko prvenstvo so se poleg že omenjenih neposredno uvrstile še Ukrajina, Portugalska, Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, Hrvaška, Wales, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija in pa Rusija.

Upanje na evropsko prvenstvo so nekatere reprezentance še ohranile z dobrimi nastopi v ligi narodov, prek katere so si uspele zagotoviti nastop v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo na sporedu 26. in 31. marca 2020. Tam se bo pomerilo 16 ekip, po štiri v vsaki kakovostni skupini lige narodov (od A do D). Skupina D, v kateri se bodo pomerile Belorusija, Severne Makedonija, Kosovo in Gruzija, nam bo dala še enega novinca na velikih tekmovanjih. Ostale skupine bodo znane po petkovem žrebu v Nyonu.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]