OSTALE NOVICE

EURO 2020 prestavljen na 2021!

Norveška nogometna zveza poroča, da so na kriznem sestanku prišli do dogovora, da se Evropsko prvenstvo zamakne za eno leto.


Evropsko prvenstvo, ki bi moralo potekati letos med 12. junijem in 12. julijem na dvanajstih različnih stadionih po vsej Evropi, je bilo zamaknjeno za eno leto in bo sedaj odigrano med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto. Vsaj tako so sporočili z Norveške nogometne zveze, ki je prav tako kot vse ostale članice, ki nastopajo pod okriljem UEFE, sodelovala v današnjem kriznem sestanku. Odložitev Evropskega prvenstva odpira možnost, da se bodo nacionalne lige do konca odigrale med poletjem, v primeru da se širjenje virusa COVID-19 nekoliko umiri.

EURO 2020 bi morale gostiti Azerbajdžan, Danska, Anglija, Nemčija, Madžarska, Italija, Nizozemska, Irska, Romunija, Rusija, Škotska in Španija, na prvenstvu pa bi prvič nastopalo 24 ekip v prenovljenem tekmovalnem sistemu. Junij leta 2021 bo izjemno pester, saj se bo poleg Evropskega prvenstva igral tudi Pokal narodov, Svetovno klubsko prvenstvo in Evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga z Madžarsko gosti tudi Slovenija. Mesec kasneje pa bo na sporedu tudi Evropsko prvenstvo za ženske.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]