OSTALE NOVICE

Fantasy Premier League: Novinci

Premier liga je svet zase. Tako ne razmišljajo zgolj angleški navijači in mediji, ampak to priznava kar celotna svetovna nogometna javnost. Gre za najzahtevnejše državno nogometno prvenstvo na svetu, kjer si težke tekme sledijo iz tedna v teden (v decembru iz dneva v dan) in pravega počitka pravzaprav ni. Prišleki v Premier ligo se tako znajdejo pred posebnim izzivom in mnogo uveljavljenih nogometnih imen se je na Otoku že opeklo. Spet drugi v Angliji nadaljujejo svoje uspešne nogometne kariere. In ti slej kot prej postanejo zanimivi tudi za Fantasy managerje.


Alisson Becker (5.7) – 81 točk: Vratar Liverpoola je eden izmed glavnih “krivcev” za sijajen start Redsov v novo sezono. Brazilec je v tej sezoni svojo mrežo že desetkrat ohranil nedotaknjeno in prejel zgolj šest zadetkov. Liverpoolova obramba je nasploh precej boljša kot v minulih sezonah in s 36 obrambami je Alisson povsem pri dnu po tej statistični prvini. Razlog je seveda v tem, da ekipe proti Liverpoolu ne uspejo velikokrat sprožiti proti vratom. Z 81 točkami je Alisson trenutno najuspešnejši zbiratelj točk med vratarji.

Liverpool pridno zbira točke, Alisson pridno zbira Fantasy točke. virFoto: Reddit
Liverpool pridno zbira prvenstvene točke, Alisson pridno zbira Fantasy točke. Foto: Reddit

Felipe Anderson (7.3) – 78 točk: West Ham je katastrofalno krenil v sezono. To je bil čas, ko se je Anderson privajal na zakonitosti Premier Lige. V zadnjem obdobju pa Kladiva blestijo in blesti tudi Brazilec, za katerega se zdi, da je igralec, ki bi z lahkoto igral tudi v kakšnem izmed moštev elitne šesterice. Krilni napadalec je hiter, prodoren in učinkovit. Šest zadetkov in dve asistenci ni slab izkupiček za prvi del sezone.

Felipe Anderson je igralec za TOP6 "ujet" v ekipi West Hama. Foto: Read West Ham
Felipe Anderson je igralec za TOP6 “ujet” v ekipi West Hama. Foto: Read West Ham

Matt Doherty (5.1) – 74 točk: Težko je verjeti, da je med najuspešnejšimi branilci član novincev v ligi. In težko je razumeti, da je med najboljšimi branilci nekdo, čigar ekipa je le štirikrat svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. A Matt Doherty je nedvomno odkritje sezone. Irec je v tej sezoni trikrat zatresel mrežo nasprotnika in dodal še tri asistence. Zaradi izjemno napadalne naravnanosti se ga je oprijel vzdevek “mini Alonso”. Njegova cena je bila v določenem trenutku 4.4 … Rast cene na 5.1 pove vse.

"Mini Alonso" je v tej sezoni dosegel dva zadetka več od branilca Chleseaja, s katerim ga primerjajo zaradi njegovega načina igre. virFOTO: Daily Star
“Mini Alonso” je v tej sezoni dosegel dva zadetka več od branilca Chleseaja, s katerim ga primerjajo zaradi njegovega načina igre. Foto: Daily Star

Raul Jimenez (6.1) – 72 točk: Še en član Wolverhamptona, ki je presegel pričakovanja. Jimenez je zadel že na svoji prvi tekmi med angleško elito, trenutno pa je pri petih doseženih zadetkih, ki pa jim je dodal še šest “Fantasy” asistenc – več jih je od napadalcev v Fantasyju zbral samo Callum Wilson. Mehičan iz tekme v tekmo dokazuje, da gre za izjemno kvalitetnega napadalca in pričakujemo lahko, da se bo do konca sezone močno približal meji 15 prvenstvenih zadetkov, kar je za napadalca iz kluba, ki spada v srednji razred Premier lige, zagotovo zelo dober dosežek.

Volkovi si na vsak način prizadevajo, da bi Jimeneza po sezoni dokončno odkupili od Benfice. Mehičan še ni prepričan, da bi bila to prava odločitev. Foto: FOX Sports
Volkovi si na vsak način prizadevajo, da bi Jimeneza po sezoni dokončno odkupili od Benfice. Mehičan še ni prepričan, da bi bila to prava odločitev. Foto: FOX Sports

James Maddison (6.8) – 67 točk: Mladi Anglež je hitro prevzel breme dirigenta igre Leicester Cityja in takoj začel dokazovati svojo nesporno kvaliteto, ki ga je iz drugoligaša Norwich Cityja popeljala v najvišji rang angleškega nogometa. Maddison je kreativen in učinkovit nogometaš, ki se je v tej sezoni že izkazal s petimi zadetki. Pravzaprav sleherna akcija Lisic poteka preko 22-letnika in zato je nenehno kandidat za kakšno asistenco ali zadetek.

Po odhodu Mahreza Maddison prevzema breme glavnega idejnega vodje igre Lisic. Foto: The Independent
Po odhodu Mahreza Maddison prevzema breme glavnega idejnega vodje igre Lisic. Foto: The Independent

Liga Premier League Slovenija

December je v polnem zamahu, na vrhu naše lige pa vztrajajo imena, ki smo jih tu vajeni že od začetka sezone. 

tabela

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]