CHAMPIONSHIP

PREGLED CHAMPIONSHIPA PO 21 KROGIH

 


Minil je že lep čas odkar smo se nazadnje nekoliko bolj razpisali o drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa, Championshipu. Tudi to sezono se po 21 odigranih krogih na vrhu prvenstvene lestvice veliko dogaja, boj za prvih šest mest pa se čedalje bolj zaostruje.

RIVALA, VSAK NA SVOJEM KONCU LESTVICE

Tokrat bomo začeli tako pri repu kot pri glavi. Vodilni Norwich in zadnjeuvrščeni Ipswich sta soseda, ki že desetletja tekmujeta za naziv “Ponos Vzhodne Anglije”, derbi med tema dvema moštvoma so angleški ljubitelji nogometa zaradi kmečkega značaja regije poimenovali kar “Old Farm Derby”. Ipswich na omenjenem srečanju ni zmagal že skoraj 10 let in nič ne kaže na to, da bi se letos kaj spremenilo, saj se s samo eno zmago nahajajo povsem na dnu, ekipa pa je zelo nefunkcionalna.

Mnogo bolje gre Kanarčkom, ki domujejo nekoliko severneje. Po slabši lanski sezoni so tokrat prevetrili jedro ekipe in s prvega mesta izrinili Leeds. Odlikujeta jih zelo produktiven napad pod vodstvom odličnega Finca Teemuja Pukkija ter pomlajena vezna linija. Tesno za petami pa jim je prej omenjeni Leeds, ki je precej časa suvereno vodil v prvenstvu, a jih je na drugo mesto poneslo nekaj “kiksov” v oktobru in novembru. Trener Marcelo Bielsa je klub pravzaprav lastnoročno dvignil na novo raven, njegov tekoč in ofenziven slog nogometa pa je popolno nasprotje tega, po čemer Anglija pozna Leeds – grda in umazana igra. Tako bodo v drugi polovici sezone glavni favoriti za osvojitev Championshipa, s čimer bi v PL igrali prvič po letu 2004, Norwich pa jim bo verjetno tesno za petami.

pukki
Teemu Pukki – canaries.co.uk

ZA MESTA OD 2. DO 6. JE KANDIDATOV SPET MNOGO

5 točk pod Leedsom se ta trenutek nahajata Sheffield United in Derby County. Nesrečni Ovni so zadnjih nekaj sezon pravzaprav zmeraj visoko, le proti koncu sezone jim zmanjka moči za napredovanje – imamo občutek, da bi se tokrat lahko zgodilo enako. Mnogi pa bi v PL zelo radi videli Sheffield United. Tretje največje angleško mesto je brez prvokategornega nogometa že od leta 2000, ko je izpadel Sheffield Wednesday, vrhunec sezone za omenjena kluba je Steel City Derby, ki je še vedno eden najbolj čustvenih v Angliji. Želja po višjem nivoju nogometa je zato razumljiva. Ambicij prav tako ne skrivata West Brom in Middlesborough, ki se po nedavnih izpadih iz PL borita za hiter povratek, West Bromu je po lanski porazni sezoni pravzaprav zelo dobro uspelo jedro ekipe obdržati skupaj. Tudi Nottingham in Aston Villa pa bosta nevarna za preboj med top 6.

LETOS JIM NE GRE DOBRO

Napovedovati ekipe, ki bodo ligi pomahale v slovo je vedno nepredvidljivo, saj že ena zmaga proti tekmecu v podobnem položaju lahko pomeni velik vzpon po lestvici. Trenutno se poleg prej omenjenega Ipswicha muči še nekaj klubov, ki so lani kazali dobre predstave. Brentford in Millwall sta se v prejšnji sezoni do zadnjih krogov borila za vstop v play-off, letos pa sta zelo skromna. Nič bolje ne gre Hullu in Readingu, ki sta prav tako kandidata za izpad. V prihodnjih krogih bo vsekakor zanimivo spremljati kaj se bo dogajalo na lestvici Championshipa!

FILE - In this May 10, 2015 file photo, Marseille's coach Marcelo Bielsa, of Argentina, shouts instructions during a League One soccer match between Marseille and Monaco in Marseille, France.  In the latest controversy in his coaching career, Marcelo Bielsa quit as coach of Lazio on Friday, July 8, 2016, just two days after the Italian club announced it signed the former Argentina manager. (AP Photo/Claude Paris, FILE) ORG XMIT: LON116
Marcelo Bielsa – USA Today’s FTW

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]