CHAMPIONSHIP

Pregled štirinajstega kroga v Championshipu

Ritem tekem v drugi ligi ne pojenja, v petek in soboto smo videli dvanajst tekem, na katerih je padlo 18 zadetkov.


Trinajsti krog se je odprl v petek, ko je palček Burton Albion doma na Pirelli Stadiumu pričakoval Birimingham City. Burton Albion ima letos zgolj en cilj, to pa je obstati v ligi, ”Brewersi” so namreč še pred dvema sezonama igrali v League Two (četrta liga). Do sedaj je Burton zbral že 17 točk in se nahaja na 15 mestu, temu je pripomogla tudi zmaga v petek nad Birminghamom (2-0).

qpr
vir: http://www.burtonmail.co.uk/; Pravljica Burton Albiona se nadaljuje

Drugoligaški ples se je nadaljeval v soboto, ko je bilo na sporedu trinajst tekem.

Največ golov smo videli na St. James Parku, kjer je Ipswich izgubil s 3-0, dva zadetka je za Newcastle zadel Ayoze, enega je dodal Matt Ritchie.

qpr
vir: www.efl.com; Kodija je poskrbel za novo zmago Aton Ville

Aston Villa nadaljuje uspešen niz, pod vodstvom Steva Bruca je dosegla več zmag kot prej na devetih tekmah pod vodstvom Di Mattea, v tem krogu so ”Villansi” premagali Fulham. 

Novo zmago je zabeležil tudi Brighton, ki si letos želi preboja med elito, zaradi spodrsljaja Norwicha je Brighton celo na drugem mestu, tik za Newcastle Unitedom.

Niz nepremaganosti je končan za QPR, ki je izgubil na gosotvanju pri Sheffield Wednesdayju, ki se nahaja na petem mestu. Pod vodstvom novega trenerja prerojeno deluje tudi Cardiff, ki je od prihoda Neil Warnocka še nepremagan, v tem krogu je ekipa iz Walesa premagala Nottingham.

Vredna omembe pa je tudi zmaga Bristol Cityja, ki se trenutno nahaja na izjemnem šestem mestu, pred sezono so Bristol Cityju napovedovali bitko za obstanek v ligi, sedaj pa se ”Robinsi” borijo za mesta, ki vodijo v play-off za elitno Premier Ligo.

Vsi rezultati kroga: 

qpr
vir: www.eflc.om
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]