LIVERPOOL MANCHESTER UNITED

Kako luknjasta bo obramba Liverpoola?

Zadnja tekma 17. kroga angleške lige bo postregla z enim izmed največjih derbijev na Otoku. Udarila se bosta namreč najbolj odlikovana kluba v Premier League Liverpool in Manchester United. Napetost vse bolj narašča, z njo pa tudi špekulacije glede taktike, postavitve, v zadnjih dneh pa predvsem glede poškodb.


Alexander-Arnold bo izpustil nedeljski derbi. vir: Live4Liverpool.com
Alexander-Arnold bo izpustil nedeljski derbi. vir: Live4Liverpool.com

Prav slednje so v zadnjem tednu in pol močno zredčile Liverpoolovo zasedbo, prav neverjetno pa je, da so vsi poškodovani prvokategorniki člani obrambne vrste Redsov. Zato je naslovno vprašanje več kot na mestu. Jurgen Klopp namreč v nedeljo ne bo moral računati na Joa Gomeza (zlom noge, 6 tednov okrevanja), Joela Matipa (zlom ključnice, 6 tednov okrevanja), danes pa je javnosti razkril, da na tekmi ne bo nastopil niti desni bočni branilec Trent Alexander-Arnold, ki ima težave z gležnjem. Nemški strateg je sicer povedal, da težave Angleža niso tako hude kot težave njegovih stanovskih kolegov, a vseeno zagotovil, da bo 20-letnik nedeljski derbi izpustil. Torkov dvoboj Lige prvakov z Napolijem, ki so ga Redsi dobili, je zaradi poškodbe predčasno končal tudi James Milner, a bolj kot ne je bilo jasno, da je imel vezist težave s krči, torej ga lahko v nedeljo pričakujemo v ekipi, najverjetneje celo v začetni enajsterici.

Kdo bo torej krpal luknje v obrambi? Na položaju centralnih branilcev bo zagotovo začel par van Dijk – Lovren, saj sta edina zdrava igralca, ki lahko zasedeta omenjeno mesto. Več preglavic pa Kloppu povzroča mesto desnega bočnega branilca, kjer poškodovanega Alexandra-Arnolda po navadi menja Joe Gomez. Najverjetneje bo tako v prvi postavi začel Nathaniel Clyne, ki pa se ravno vrača dvotedenski odsotnosti zaradi, da, uganili ste, poškodbe. Branilec sicer zadnje štiri dni trenira z ekipo, a po mnenju Kloppa, ne bo nared za vseh 90 minut.

Povsem prazna pa ni niti lista poškodovanih Manchester Uniteda. Tekmo z Liverpoolom bosta zagotovo izpustila Victor Lindelof in Alexis Sanchez, oba imata težave s stegensko mišico. Vprašljiv je tudi Anthony Martial, ki je izpustil zadnji dvoboj s Fulhamom, njegovo usodo pa bodo določili na dan tekme, ko bo opravil zdravniški pregled.

Rdeči vragi pa nimajo težav le z poškodbami pač pa tudi z odnosi znotraj ekipe. Že dolgo časa vre na relaciji Pogba – Mourinho. Francoz je zadnji dve tekmi angleške lige začenjal na klopi, proti Fulhamu je tam tudi ostal do zadnjega sodniškega žvižga. Vse glasneje se v javnosti tudi pojavljajo govorice, da bo Pogba januarja zapustil klub in svoje talente odnesel drugam. Vseeno gre Francoza pričakovati v začetni enajsterici, saj si Mourinho ne more privoščiti poraza in mora na igrišče poslati najmočnejšo zasedbo, ki mu je na voljo, ta pa seveda vključuje Pogbaja na mestu vezista.

Pogba in Mourinho bosta morala pozabiti zamere in se združiti v boju proti Liverpoolu. vir: Squawka.com
Pogba in Mourinho bosta morala pozabiti zamere in se združiti v boju proti Liverpoolu. vir: Squawka.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]