LIVERPOOL TOTTENHAM

Sobota v znamenju četrtoligašev in VAR-a

Ta vikend Premier League nadomešča FA pokal. Danes smo videli dvanajst oziroma tri četrtine tekem 4. kroga.


Zelo zanimiv je bil večerni spopad Liverpoola in West Bromwich Albiona. Že po prvih enajstih minutah je bil rezultat 1:2 za četo Alana Pardewa. Gostje so v 20. minuti prednost še povišali, a je sodnik po video analizi gol razveljavil. Na drugi strani je že čez nekaj minut VAR tehnologija prinesla enajstmetrovko domačim, ki pa jo je Roberto Firmino zapravil.

grigg
Vir: Gannasoccernet.com

Pravilo »kdor ne da, dobi« se je potrdilo v zaradi pregledovanja posnetkov zelo dolgem sodnikovem podaljšku, ko je Matip zatresel lastno mrežo. Upanje je domačim dobrih deset minut pred koncem vrnil Salah, a je ostalo pri minimalni prednosti WBA-ja.

Največje presenečenje dneva je pripravil Wigan. Tretjeligaš, ki se mu letos obeta napredovanje v Championship, je doma gostil West Ham in Londončane ugnal z 2:0. Obakrat je zabil Will Grigg, ki se ga morda še spomnite iz kultne pesmi severnoirskih navijačev na evropskem prvenstvu v Franciji 2016.

Veliko težav je imel tudi Tottenham. Spursi so v Newportu proti tamkajšnjemu četrtoligašu zgubljali večino tekme, remi in posledično ponovitev spopada pa jim je v 82. minuti priigral Harry Kane.

Ekipa iz četrte lige je težave povzročala tudi Swanseaju, ki ni uspel nadgraditi ligaške zmage proti Liverpoolu. Notts County, najstarejši še aktivni profesionalni nogometni klub na svetu, čigar dres je včasih nosil Filip Valenčič, je iztržil remi z enim golom na vsaki strani. Enak rezultat je dodatno tekmo prinesel tudi Huddersfield Townu, pri katerem počasi pričakujemo povratek Jona Gorenca Stankoviča. 

Vsi sobotni rezultati:                                                                                               

vir: livescore
vir: livescore
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]