MANCHESTER CITY

Guardiola kljub vsemu želi ostati

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je prijateljem in bližnjim zaupal, da namerava ostati, kljub kazni, ki grozi klubu.


Pep Guardiola namerava, kljub kazni, ki Sinje modrim prepoveduje nastopanje v Evropskih tekmovanjih do leta 2022, ostati pri Manchester Cityju. Če se pritožba Cityja ne bo prijela bo Manchester City lahko v Evropskih tekmovanji zaigral šele v sezoni 2022/23, če se v katero seveda najprej uvrsti. Guardioli pogodba poteče po koncu naslednje sezone, ki pa ima klavzulo, da jo lahko prekine že po koncu te sezone. Na to so namigovali mnogi mediji, še posebej italijanski, ki Španca vidijo kot naslednika Maurizzia Sarrija pri Juventusu. Kljub namigovanjem naj bi 49-letni strateg ostal na čelu Manchester Cityja najmanj do konca trenutne pogodbe. Več informacij pričakujemo po sredinem obračunu med Cityjem in West Ham Unitedom, ki je bil prestavljen zaradi slabega vremena v začetku meseca.

Poleg Guardiole je govore o odhodu požel tudi Raheem Sterling, za katerega naj bi ponudbo pripravljal Real Madrid. Sterling je po vzoru svojega trenerja že zavrnil ta namigovanja ter napovedal, da bo ostal v klubu, tudi če pritožba na kazen ne bo sprejeta.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]