MANCHESTER CITY

Yaya Toure: “Zakaj igram nogomet?”

34-letni vezist iz Slonokoščene obale je bil v zadnjih sezonah pravi talisman Manchester Cityja, a po prihodu Pepa Guardiole se je vse skupaj nekoliko spremenilo. Yaya Toure je namreč letos na stranskem tiru, v Premier League je doslej vpisal le 89 minut, priložnost za igro pa po navadi dobiva v EFL pokalu. Že kar nekaj časa se ga povezuje z odhodom iz Manchestra, a tudi minuli prestopni rok do selitve ni prišlo. 


Yaya Toure se je v City preselil leta 2010 iz Barcelone. V tem času je dvakrat pokoril vso premierligaško konkurenco. Vir: zimbio.com
Yaya Toure se je v City preselil leta 2010 iz Barcelone. V tem času je dvakrat pokoril vso premierligaško konkurenco. Vir: zimbio.com

Nekdanji član Barcelone naj bi imel v prejšnjem mesecu na mizi kar nekaj bogatih ponudb. Kot poroča afriški nogometni portal “Soccerladuma”,  so mu na Kitajskem ponujali vrtoglavih 490 tisoč evrov tedenske plače, s čimer bi postal najbolje plačani nogometaš v deželi vzhajajočega sonca, a je Toure ponudbo gladko zavrnil. 

V intervjuju za The Mirror je svojo odločitev podrobneje razložil: “Da bi zapustil Otok in se preselil na Kitajsko? Saj še vedno izgledam mlad, kajne? Moje sanje so, da bi še naprej igral v Evropi in to karseda dolgo.”

“Želim si ostati v Angliji. Če bi se preselil v Azijo, bi tam postal žalosten, v svojem poklicu ne bi več užival. Ali igram nogomet, da bom pri tem užival in ker ta šport neskončno ljubim, ali zato ker bi rad zaslužil?”

“Naj vam povem, da ga igram, ker pri tem preprosto uživam. Posebno uživam pri igranju velikih, pomembnih tekem in upam, da bo takih v prihodnosti čim več. Na Kitajskem tega ni, zato o morebitni selitvi ne razmišljam.” 

Besede, ki bodo verjetno popihale na dušo slehernemu nogometnemu romantiku, dobijo dodatno vrednost, če izpostavimo, da Toure tekme za City ni odigral že skoraj mesec dni in je v tem času bolj ali manj odrinjen na stranski tir vodilne ekipe angleškega prvenstva. Štirikratni afriški igralec leta kljub vsemu še ne razmišlja o selitvi izven Evrope, za katero se je v preteklosti, v želji po še večjem zaslužku, odločilo kar nekaj velikih imen svetovnega nogometa. Kot pravi sam, ima bolj kot denar rad tekmovalni naboj, ki ga prinaša Premier League.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB