CHELSEA

Giroud razkril, zakaj se je odločil za Chelsea

Francoski napadalec se je na zadnji dan prestopnega roka preselil k neposrednemu tekmecu »Topničarjev« Chelseaju. 31-letnik, ki je z »Bluesi« podpisal osemnajstmesečno pogodbo,  bo na hrbtu nosil številko osemnajst.


Je pa Giroud otoškim medijem včeraj zaupal, zakaj se je preselil prav v Chelsea. Sprva je odvrnil: »Chelsea je perfekten klub zame.« Nato pa se vendarle malce bolj razgovoril in dodal sledeče: »Najbolj pomembna stvar je bil pogovor s trenerjem Contejem. Imel sem občutek, da si me res želi in hoče delati z mano. Po slišanem sem si zares želel podpisati za Chelsea in za nobenega drugega.«

vir: Evening Standard
vir: Evening Standard

»Hotel sem ostati v Premier ligi in Chelsea je zame perfekten, ker lahko celo ostanem v Londonu. Glavni razlog pa je vendarle športni izziv, ki mi je ponujen. Vse je tukaj in srečen sem.«

Bo pa Olivier v nadaljevanju sezone Chelseaju lahko pomagal tudi v najmočnejšem evropskem tekmovanju Ligi prvakov. Arsenal namreč letos tam ni nastopal.  »Bluese« prva tekma čaka 20. februarja, ko se bodo doma udarili s katalonskim velikanom Barcelono.

»Liga prvakov nogometašu pomeni ogromno. Ko igraš za klub, se s tem tekmovanjem ne more nič primerjati. Čakata nas dve dobri tekmi z Barcelono. Poznamo njihove sposobnosti in dati bomo morali vse od sebe, da se prebijemo v naslednjo fazo tekmovanja. Zelo bo razburljivo in tega se resnično veselim, « je za konec še dodal Francoz.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]