MANCHESTER CITY OSTALE NOVICE

Guardiola: “On bo moj naslednik.”

Pep Guardiola na klopi Manchester Cityja zaenkrat opravlja odlično delo, v zadnjih dveh sezonah je pokoril Premier ligo, lani celo postavil nov mejnik na angleški sceni s trojno domačo krono.


Vir: tribuna.com

A seveda je jasno, da na klopi Meščanov ne bo sedel večno. Pogodbo ima podpisano do leta 2021 in vprašanje, če jo bo podaljšal. Tihi namig na slovo od Manchestra po naslednji sezoni je tudi izjava o svojem nasledniku.

Mikel Arteta je odličen trener in dosegel bo velike uspehe v tem poklicu. Prepričan sem, da je lahko moj naslednik. Je izjemen trener s pravimi vrednotami, dobro ve, kaj pomeni kaj v slačilnici. Z njim deliva isto nogometno filozofijo. Je mlad trener, a že ima izkušnje za vodenje zvenečih ekip in igralcev.”

Artete se večina verjetno še dobro spomni iz igralskih časov, v Premier ligi je igral od leta 2005, najprej za Everton, kasneje pa za Arsenal vse do konca aktivne kariere po sezoni 2015/16. Takoj zatem je že postal član strokovnega štaba Pepa Guardiole in po besedah slednjega, bomo o Arteti še veliko slišali.

Vir: Manchester City
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]