MANCHESTER CITY OSTALI KLUBI PRESTOPNI ROK

Guardiola z novim norim nakupom?

Potem ko je Manchester City v zadnjem desetletju zapravil milijarde evrov in posledično štirikrat osvojil Premier ligo, Guardiola že pripravlja ponudbo, ki bi presegla vse dosedanje nakupe arabskih lastnikov.


Govora je o neverjetni ponudbi 80 milijonov angleških funtov (94 milijonov evrov) za napadalnega vezista Wolverhamptona Adamo Traoreja. Robustni otrok Barcelonine La Masie je k Volkovom prišel poleti 2018 in na 49 tekmah zabil 5 golov in dodal eno asistenco. Po statistiki sodeč ni ravno bleščeči nakup, vendar s svojo hitrostjo in močjo predstavlja nočno moro za vse branilce v ligi. Ni skrivnost, da Guardiola visoko ceni 23-letnega Španca, a vseeno se poraja vprašanje če mu bodo lastniki aktualnega angleškega prvaka dovolili uporabiti tako visoka sredstva za igralca, ki se še ni (dovolj) dokazal v vrhu evropskega nogometa.

Leta 2009 je Real Madrid za enak znesek kupil takratnega imetnika Zlate žoge in nesporno enega najboljših nogometašev vseh časov, Cristiana Ronalda. Roko na srce, Adama Traore ni niti približno na nivoju na katerem je bil takrat Ronaldo. Bodo cene igralcev v naslednjem desetletju enako poskočile kot v preteklem?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 5 Povprečje: 3.8]