FOKUS TOTTENHAM

Odsotnost Harryja Kana težava za Mourinha

Prve tekme po poškodbi Harryja Kana si Tottenhamovi navijači ne bodo zapomnili v lepem spominu, saj so bili zmožni izvleči le remi proti nižjeligašu Middlesbroughu.


Kapetan Spursov je poškodoval zadnjo stegensko mišico in bo počival vse do marca. Brez njega je imel Jose Mourinho precej pregnjavic, saj nima dostojne zamenjave v konici napada, zato je v napad postavil Korejca Sona in Brazilca Lucasa Mouro, ki sta po naravi krilna napadalca in se ne znajdeta na položaju osrednjih napadalcev. »Fantje so naredili vse v njihovih močeh. Zelo težko spremeniš Sona ali Lucasa v osrednjega napadalca, kot je Harry Kane. Zato moramo poskusiti drugače in to bomo tudi storili,« je za Sky Sports povedal Mourinho.

Veliko bolje so se igralci Tottenhama znajdli brez Kane-a pod vodstvom Mauricia Pochettina, ko so zmagali kar 8 tekem zapored v razponu dveh sezon, ko zvezdniški napadalec ni bil na voljo. Mourinhov stil igre pa zahteva gibljivega, močnega napadalca, tako da je pričakovati kakšen prihod novega napadalca v London, ki bi po povratku tudi malce razbremenil breme, ki ga nosi Harry Kane v konici napada.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]