ARSENAL

Henrik Mkhitaryan namerava ostati v Italiji

Armenec Henrik Mkhitaryan se je zaljubil v življenje v Rimu in namerava ostati pri Romi, če se bosta kluba uspela dogovoriti glede odškodnine.


Henrik Mkhitaryan je odločen, da želi ostati v Rimu, tudi po koncu posoje. Trenutno je vezist s strani Arsenala posojen k Romi, kjer uživa tako privatno, kot tudi nogometno življenje. Henriku se je v začetku marca v Rimu rodil tudi sin Hamlet, ki ga je poimenoval po svojem pokojnem očetu. Poleg tega blagoslova pa Mkhitaryan uživa tudi na nogometnih zelenicah, kjer za Romo v letošnji sezoni naravnost blesti in je eden najpomembnejših igralcev v ekipi Paola Fonsece.

31-letni vezist je poleti zapustil Arsenal, kateremu se je pridružil januarja leta 2018 v menjavi z Alexisom Sanchezom. Tako kot pri Manchester Unitedu, tudi pri Arsenalu ni navdušil, čeprav si je pri Borissii iz Dortmunda ustvaril precej dober ugled. Pri Romi ga je nekoliko ovirala poškodba stegenske mišice, a kljub vsemu napravil dober vtis. Po vrnitvi na igrišče je Romi pomagal do poetega mesta v Serie A, kjer je na 13 tekmah zabil 6 zadetkov. Njegova pogodba z Arsenalom poteče naslednje poletje, zato zanj pričakujejo okoli 18 milijonov funtov, a Roma zanj ni pripravljena plačati več kot 10 milijonov funtov. Mkhitaryan, ki namerava nogomet igrati vse do 37. leta, upa, da bosta kluba našla skupni jezik in bo stalno okrepil Romo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]