ARSENAL

Jack Wilshere – najbolj zaželjen nogometaš med premerligaškimi prekrškarji

O izjemnem dvigu forme Arsenalovega vezista Jacka Wilshereja smo že pisali, sedaj pa so premierligaški analitiki izračunali podatek, da je Wilshere tudi nogometaš, nad katerim je bilo v letošnji sezoni v povrečju storjenih največ prekrškov.


vir: Daily Mai
vir: Daily Mai

V lanski sezoni si je ta naziv lastil Eden Hazard, ki je bil eden glavnih kreatorjev Chelseajeve zmagovite sezone, letos pa mu je ta primat prevzel Arsenalov Jack Wilshere. Mladi Anglež, ki se je vrsto let ubadal s poškodbami, je v letošnji sezoni zopet postal eden od standardnih članov Arsenalove udarne enajsterice.

Lani je pod taktirko Eddieja Howea odigral kar 27 tekem, kar mu je zelo pomagalo pri dvigu forme in samozavesti. Ko se je Wilshere pred letošnjo sezono vrnil na Emirates, je bila njegova prihodnost dokaj neznana. Vendar je Wilshere pokazal velik napredek in začel že na zadnjih šestih premierligaških tekmah ter na derbiju proti Chelseaju tudi zadel svoj prvi gol po maju 2015. S svojimi dobrimi predstavami si zato obeta tudi podpis nove pogodbe.

Skupno je 26-letnik v letošnji sezoni zbral 11 nastopov, v tem času pa je bilo nad njim v povprečju storjenih kar 3,59 prekrškov. Na drugem mestu se je znašel Watfordov vezist Richarlison, na tretjem pa Burnleyjev Ashley Barnes.

Lestvica nogometašev, nad katerimi je bilo na tekmo storjenih največ prekrškov:

1. Jack Wilshere, Arsenal – 3,59 prekrškov na tekmo (11 odigranih tekem)
2. Richarlison, Watford – 3,32 prekrškov na tekmo (22 odigranih tekem)
3. Ashley Barnes, Burnley – 3,31 prekrškov na tekmo (21 odigranih tekem)
4. Javier Hernandez, West Ham – 3,27 prekrškov na tekmo (17 odigranih tekem)
5. Eden Hazard, Chelsea – 3,08 prekrškov na tekmo (18 odigranih tekem)

Med ekipami po številu prekrškov nad Arsenalovo desetico vodi Crystal Palace, ki je Wilshereju zadal kar 7 udarcev, na drugem je s 4 prekrški West Bromwich, na tretjem pa so s tremi Chelsea, Liverpool in West Ham.

vir: The Sun
vir: The Sun

Po dobrih Wilsherejevih predstavah so se tudi začela ugibanja, ali je mladi Anglež zopet pripravljen na dres s tremi levi na prsih. Angleški selektor Gareth Southgate je že pred časom naznanil, da se v angleško reprezentanco enostavno ne moreš uvrstiti, če nisi izbran niti v Arsenalovo ekipo. Vendar pa se zdi, da je angleškemu selektorju Wilshere vrgel rokavico in še kako znova opozoril nase. Zanimiv je tudi podatek, da Wilshere na tekmo v povprečju zbere tudi po štiri preigravanja in statistika, da je nad njim storjenih največ prekrškov, pove, da veliko Arsenalove igre poteka ravno preko njega.

Kot že rečeno, je bil Wilshere v preteklosti tarča mnogih poškodb, ki so ga držale stran od nogometnih zelenic. Anglež je bil namreč od svojega prvega vpoklica v člansko moštvo Arsenala izven pogona kar 1013 dni. Svetovno prvenstvo je pred vrati in Wilshere lahko le upa, da ga groba angleška igra ne bo zopet stala igranja na velikem tekmovanju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]