ARSENAL

Mesut Ozil zavrnil znižanje plače

Odločitev Mesuta Ozila, da zavrne znižanje plače pri Arsenalu je razburila javnost, a Nemec lahko z vso pravico prostovoljno zapusti Arsenal, neodvisno od kluba.


Arsenalov upornik Mesut Ozil bi lahko prosto zapustil londonski klub brez kakršne koli posledice (in seveda zastonj), potem ko ga je Arsenal prosil za znižanje plače v času koronavirus, določajo pravila FIFE. Mesut Ozil se je znašel pod plazom kritik, saj je zavrnil znižanje plače za 12,5 odstotkov v obdovju pandemije koronavirusa, kljub temu, da je gladko največji zaslužkar Arsenala s tedensko plačo v višini 350 tisoč funtov. Ozil pa naj ne bi bil edini, ki je zavrnil znižanje plače pri londonskem Arsenalu, temveč sta poleg njega še dva anonimna nogometaša stopala po njegovih stopinjah.

Bivši zvezdnik Manchester Uniteda, Gary Neville, je opozoril, da bo omenjena trojica oddaljena in izolirana od preostale ekipe, dokler se strasti med igralci in klubom ne umirijo. Mesut Ozil in druga dva nogometaša Arsenala bi lahko brezplačno zapustili klub, brez kakršnih koli posledic. FIFA je postavila pravila, da vsak igralec, ki mu je predlagano znižanje plače, vso pravico zapustiti klub in prekiniti pogodbo, ki pa ne določa kompenzacije kluba ali igralca za predčasno prekinitev. Arsenal je v ponedeljek potrdil, da se je z večino igralcev sporazumno dogovoril o znižanju plač za 12,5 odstotkov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3]