OSTALE NOVICE

Jan Novak skoraj do “hat-tricka”!

vir: www.bradfordcityfc.co.uk/
vir: www.bradfordcityfc.co.uk/

Po krajšem premoru je s tekmami nadaljevala B ekipa Brentforda – v torek so se pomerili z ekipo Nike Academy, ki jim več kot očitno ni bila po meri. Na svojem Jersey Roadu so jim v mrežo nasuli kar sedem golov, uvodna dva pa je zabil Novomeščan Jan Novak. Po poročanju uradne spletne strani Brentforda ga je do »hat-tricka« ob koncu prvega polčasa ločil le okvir vrat! Novak je sicer igral do 76. minute. Nedeljski obračun z U20 reprezentanco ZDA je nato začel na klopi in vstopil v 64. minuti, tekma se je končala brez golov.


Na delu je bil tudi štajerski dvojec v U23 ekipi Derby Countyja. V dvajsetem kolu prve divizije mladinske Premier League so jih gostili vrstniki Manchester Cityja. Proti drugouvršeni in močno favorizirani ekipi so »Ovni« vodili po prvem polčasu, nato pa so domači sinjemodri stopili na plin ter slavili s 4:1. Timi Max Elšnik je igral vso tekmo, Sven Karić Šoštaršič pa od 74. minute. Derby County U23 se trenutno nahaja na predzadnjem mestu, za obstanek pa se bodo morali še močno potruditi na zadnjih dveh tekmah sezone.

Še naprej redno v škotskem Premiershipu igra Andraž Struna. Njegov Hearts je po črni seriji treh tekem vendarle zatresel mrežo in tudi prišel do zmage – z 1:0 so ugnali Dundee FC. Edini prvoligaš iz prestolnice škotske se trenutno nahaja na petem mestu, od četrtega, ki najverjetneje prinaša Evropo, jih loči pet točk.

Brez tekem je bil ta teden Gregor Zabret, U23 ekipa Swanseaja že slavi naslov in napredovanje v prvo divizijo mladinske PL, borili pa se bodo še za PL Cup. Haris Vučkić po sezoni zapušča Newcastle in ne igra za nobeno selekcijo »Srak«, Jon Gorenc-Stanković pa je zaradi poškodbe že končal sezono.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]