OSTALI KLUBI

Je Joao Moutinho najbolj podcenjen nogometaš v Premier League?

Joao Moutinho je pred slabim mesecem dni dopolnil 33 let. Kljub zrelim nogometnim letom pa je še vedno alfa in omega Wolverhamptonove igre. Navijači volkov si svojega moštva brez portugalskega vezista ne bi znali niti predstavljati, za vas pa smo pripravili nekaj podatkov, ki to potrjujejo.


Joao Moutinho je glavni ideolog Wolverhamptonove igre. Foto: Twitter

Od začetka sezona sta minila približno dva meseca, Joao Moutinho pa je v tem času odigral že neverjetnih 16 tekem. Vse skupaj je na igrišču prebil 1245 minut. Za primerjavo, 21-letni Marcus Rashford je doslej zbral 803 minute, 20-letni Masoun Mount jih je vpisal 859, medtem ko je 22-letni James Maddison v tej sezoni zaenkrat zbral 702 minuti igre.

Samo v prejšnjem tednu, natančneje v zadnjih osmih dnevih, je Moutinho odigral kar trikrat po 90 minut (Watford, Bešiktaš, Manchester City). V vseh treh srečanjih je Wolverhampton prišel do zmage, 33-letni Portugalec pa je bil eden najboljših na igrišču. Ne verjamete? Moutinho je na vseh omenjenih tekmah od nogometašev volkov imel največ dotikov žoge, največ podaj in tudi najboljši odstotek uspešno izvedenih podaj. Opravil pa je tudi največ odvzemov žog nasprotnikom.

Poleg tega je evropski prvak iz leta 2016 letos zbral že zavidanja vrednih pet asistenc. Kako konstanten je Portugalec v dresu Wolverhamptona, pa povedo še nekateri podatki iz lanske sezone, v kateri je skupno odigral kar 50 tekem. Od tega vseh 38 tudi v Premier League, kjer se je podpisal pod osem asistenc in en zadetek. Lani je bil za Rubenom Nevesom drugi podajalec kluba (1863 podaj), imel je največ dotikov žoge (2500), kar 113-krat pa je nasprotnikom odvzel žogo, kar je bilo z naskokom največ med nogometaši z Molineauxa. Postal je tudi klubski igralec sezone.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 1]
JB