OSTALI KLUBI

Jekleni konjički za prvake

Med tem ko igralci »trpijo« na treningih in se pripravljajo na prihajajočo sezono, pa lastnik Leiceter Cityja, Vichai Srivaddhanaprabha skrbi, da njegovim igralcem ne izginja nasmešek z obraza. Tajski milijarder, lastnik glavnega sponzorja Lisic podjetja King Power, se je namreč odločil, da igralcem, ki so lani osvojili naslov, podari vse prej kot skromno darilo. Vsakemu izmed nogometašev je namreč podaril 105 000 funtov vreden avtomobil BMW i8. Navdušenci avtomobilov so se danes zagotovo z veseljem sprehodili mimo parkirišča pred stadionom King Power in občudovali vozni park, ki ga je sestavljalo 19 modrih lepotcev.


vir: www.footballtips.com
vir: www.footballtips.com

Vsi junaki lanske sezone pa svojih ključev avtomobila niso dobili, Claudio Ranieri je namreč lani v igro poslal 23 igralcev, kar pomeni, da so 4 nesrečniki ostali brez jeklenega konjička. Kdo so ti?

N’golo Kante, francoski garač na sredini igrišča, se je (ne vedoč) ob podpisu pogodbe s Chelseajem odpovedal nemškemu avtomobilu, a verjamemo, da mu to ne bo krajšalo spanca, saj si z novo plačo (120 000 funtov) lepotca tovarne BMW lahko privošči vsak teden.
Joe Dodoo je ime, ki ga poznajo le redki, le kako bi ga, če pa je mladi Ganec odigral vsega 19 minut v Premier League. To je bilo dovolj, da se je lahko podpisal pod naslov prvaka angleške lige, a premalo za nov avto. Leicester je namreč 21-letnika po koncu sezone prodal škotskemu Glasgow Rangersu.
Yohan Benalouane je lansko sezono na zelenici preživel le 4 tekme (in za eno predstavo zgrešil medaljo), saj sta se Wes Morgan in Robert Huth »zabetonirala« v začetni enajsterici. Tunizijski branilec, ki je v Leicester prišel iz Atlante, je sicer še vedno član Lisic, a kot vse kaže je njegov odhod le še vprašanje časa.
Andrej Kramatič prav veliko časa na stadionu King Power ni preživel, saj je zaradi pomanjkanja minutaže, ki je bila posledica odlične forme Jamiea Vardyja, po zgolj dveh nastopih v modrem dresu odšel v Nemčijo h Hoffenheimu in se tam kot posojeni igralec izkazal do te mere, da so se Nemci odločili za njegov nakup.

Vsekakor velikodušna poteza tajskega lastnika, ki mu je sicer debelo denarnico olajšala za slaba 2 milijona, pa se lahko izkaže tudi kot zelo pregnana, saj bi igralci, ki bi zapustili klub najverjetneje morali pustiti ključe avtomobila na mizi pisarne in se tako k novemu delodajalcu odpeljati v svojem starem avtomobilu.

vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]