MANCHESTER UNITED

Jose Mourinho izsiljuje Schweinsteigerja!

Tako je dogajanje okoli sage dolgoletnega nemškega reprezentanta, ki letos kot vse kaže ni v načrtih Joseja Mourinha, za Sky Sports pokomentiral eden od predstavnikov organizacije FIFpro. Omenjena organizacija namreč skrbi, da se pravice nogometašev v klubih po vsem svetu ne kršijo, prav to pa naj bi se trenutno dogajalo v primeru Schweinsteigerja.


vir: www.dailymail.co.uk
vir: www.dailymail.co.uk

Raymond Baard, predstavnik FIFpro v Veliki Britaniji je dejal: “Schweinsteiger je postavljen v situacijo, v kateri ima klub jasen namen. Igralca tako rekoč “zapoditi” iz kluba. Bastian je bil pripeljan v United, da igra in trenira s prvo ekipo, menim, da je to njegova pravica, pa tudi če nanj Mourinho ne računa več.”

Spomnimo, The Special One je pred dnevi “Schweiniju” dejal, da zanj ni več prostora v ekipi rdečih vragov in naj si poišče nov klub. Do takrat pa lahko trenira z rezervno ekipo Manchester Uniteda.

Situacije se je prav tako za Sky Sports dotaknil tudi srbski odvetnik Dejan Stefanovic, ki dejanje Portugalca ostro obsoja. “To kar je storil Mourinho je zelo nespoštljivo. V kateri drugi državi bi bil že zdavnaj odpuščen iz kluba, saj to ni odnos, ki bi ga človek pričakoval v odnosu trenerja s svojimi igralci.”

V drugem delu izjave je Stefanovic še dodal, kaj bi se v takem primeru zgodilo v Srbiji. “Če bi se to zgodilo pri nas, bi trenerja čakal zapor. Gre namreč za klasično izsiljevanje, ki si zasluži zaporno kazen, pa naj tu gre za nogomet ali mafijske posle!”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB